r
Nosalty Logó

Sajtos-rozsos tönkölykenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Sajtos-rozsos tönkölykenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 307 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2440 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1015.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 307 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8121.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    671 mg
  • Foszfor
    2263 mg
  • Nátrium
    4431 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    437.6 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 2440 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    801.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a mézet, élesztőt, megkelesztjük.
  2. Hozzáadjuk a joghurtot, olajat, öregtésztát, majd a lisztet és sót, ruganyos tésztát gyúrunk belőle, 1 órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, hosszúkásra megformázzuk, 2-3-at csavarunk rajta, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, letakarva 200 C-ra előmelegített sütőbe tesszük, 30 percig lefedve sütjük (én egy másik tepsivel fedtem), majd a tetőt levéve 180 fokon további 10-15 percig pirosra sütjük.
  4. Mikor már kezd pirosodni, rádobáljuk a sajtot, hogy szétolvadjon, megpiruljon rajta.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1255
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-rozsos tönkölykenyér
Évi néni 1830 recept

Vettem egy új kenyérsütőt, amiben egyszerre kétféle dolgot is lehet sütni. Na belekészítettem, gyönyörűen megkelt, majd nem figyeltem rá. Mivel már legalább 9 éve nem sütöttem kenyérsütőben, elfelejtettem, hogy kevesebb folyadék kell bele, mintha sütőben sütök, így a két kis kenyerem kifolyt. Nagyon elkeseredtem, hát a nagy formában meggyúrtam gyorsan ezt a tésztát, és tepsibe tettem oda sütni. Csodálatos lágy, levegős kenyerünk sült vacsorára. Családom alig tudta abbahagyni az evést.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...