Sajtos rakott zöldségek lecsókrém-mártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Kolimár Viki
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Rakott zöldség
-
150g újkrumpli92 kcal
-
100g cukkini16 kcal
-
38g csiperkegomba8 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
75g sajt264 kcal
Lecsó
-
125g paradicsom23 kcal
-
38g lecsópaprika8 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
60g kápia paprika13 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
Összesen
542
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Rakott zöldség
-
600g újkrumpli370 kcal
-
400g cukkini65 kcal
-
150g csiperkegomba32 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
300g sajt1056 kcal
Lecsó
-
500g paradicsom90 kcal
-
150g lecsópaprika30 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
240g kápia paprika51 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
Összesen
2164
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Rakott zöldség
-
21.9g újkrumpli14 kcal
-
14.6g cukkini2 kcal
-
5.5g csiperkegomba1 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
11g sajt39 kcal
Lecsó
-
18.3g paradicsom3 kcal
-
5.5g lecsópaprika1 kcal
-
6.6g vöröshagyma2 kcal
-
8.8g kápia paprika2 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
7.3g főzőtejszín10 kcal
Összesen
80
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.5 g
Zsír
-
Összesen 31.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1697.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 601 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 515 mg
-
Nátrium 459 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 528.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 431 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 155 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 282 micro
-
α-karotin 144 micro
-
β-karotin 1587 micro
-
β-crypt 244 micro
-
Likopin 3216 micro
-
Lut-zea 2338 micro
Összesen
542
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 106 g
Zsír
-
Összesen 127.8 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 439 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6789.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 2403 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 394 mg
-
Foszfor 2062 mg
-
Nátrium 1835 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 164.4 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 2113.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1723 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 620 mg
-
D vitamin: 77 micro
-
K vitamin: 106 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 460 micro
-
Kolin: 266 mg
-
Retinol - A vitamin: 1129 micro
-
α-karotin 576 micro
-
β-karotin 6346 micro
-
β-crypt 975 micro
-
Likopin 12865 micro
-
Lut-zea 9352 micro
Összesen
2164
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 248.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 232 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 470 micro
-
Lut-zea 342 micro
Összesen
80
kcal
Hozzávalók
Rakott zöldség
Lecsó
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
2 közepes db kápia paprika
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés
Rakott zöldség
- Egy közepes méretű, magasabb falú tepsit vékonyan zsiradékkal kikenünk, beletesszük a fél cm vastag karikákra szelt burgonyát, sózzuk, megszórjuk a reszelt sajt harmadával.
- Erre a rétegre cukkinikarikákat teszünk, sózzuk, megszórjuk a reszelt sajt második harmadával.
- A cukkinis rétegre tesszük a felszeletelt gombát, sózzuk, és beterítjük a reszelt sajt utolsó harmadával, majd alufóliával fedjük az edényt, és előmelegített sütőbe toljuk, 30-35 perc alatt készre sütjük. Levesszük a fóliát és magasabb lángon még néhány percig pirítjuk, hogy a sajt kissé színt kapjon.
Lecsó
- A lecsókrém-mártáshoz egy főzőedénybe zsiradékot teszünk, rádobjuk a kockázott vöröshagymát és üvegesre dinszteljük. Az edényt lehúzzuk a tűzről, a hagymát kevés őrölt fűszerpaprikával megszórjuk, beletesszük a paradicsompürét, rádobjuk a kockázott kétféle paprikát és a szintén kockázott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, őrölt fűszerköménnyel ízesítjük, majd fedő alatt kb. 20 perc alatt - közepes lángon - puhára pároljuk.
- A lecsót turmixgépbe tesszük, pürésítjük és visszaöntjük a főzőedénybe.
- A nagyon sűrű főzőtejszínt tálkába öntjük, adunk hozzá egy-két merőkanál forró, pürésített lecsót, alaposan elkeverjük, majd a főzőedény tartalmához öntjük és összeforraljuk. Megkóstoljuk, ha szükséges, utánízesítjük.
- A kissé kihűlt, szeletekre vágott sajtos rakott zöldséget tányérra tesszük, meglocsoljuk a lecsó krémmártással és tálaljuk.
- Nagyon finom, igazi nyári fogás, amely maradékmentésre is kiváló!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4848
- Feltöltés dátuma: 2021. június 21.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegetáriánus receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Kolimár Viki
3 recept