r
Nosalty Logó

Sajtos rakott zöldségek lecsókrém-mártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kolimár Viki
Sajtos rakott zöldségek lecsókrém-mártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Rakott zöldség

Lecsó

Összesen 542 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Rakott zöldség

Lecsó

Összesen 2164 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Rakott zöldség

Lecsó

Összesen 80 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1697.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    601 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    528.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    144 micro
  • β-karotin
    1587 micro
  • β-crypt
    244 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    2338 micro
Összesen 542 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106 g

Zsír

  • Összesen
    127.8 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    439 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6789.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    2403 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    2062 mg
  • Nátrium
    1835 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    2113.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1723 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    620 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1129 micro
  • α-karotin
    576 micro
  • β-karotin
    6346 micro
  • β-crypt
    975 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    9352 micro
Összesen 2164 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    470 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Rakott zöldség

  • 600 g újkrumpli (10 kisebb, hámozás nélkül, folyóvíz alatt alaposan megsikálva)
  • 2 közepes db cukkini (mosva, végei eltávolítva)
  • 150 g csiperkegomba (olyóvíz alatt mosva, hámozás nélkül, tönkjével együtt szeletekre szelve)
  • ízlés szerint
  • 300 g sajt (félkemény)

Lecsó

Elkészítés

Rakott zöldség

  1. Egy közepes méretű, magasabb falú tepsit vékonyan zsiradékkal kikenünk, beletesszük a fél cm vastag karikákra szelt burgonyát, sózzuk, megszórjuk a reszelt sajt harmadával.
  2. Erre a rétegre cukkinikarikákat teszünk, sózzuk, megszórjuk a reszelt sajt második harmadával.
  3. A cukkinis rétegre tesszük a felszeletelt gombát, sózzuk, és beterítjük a reszelt sajt utolsó harmadával, majd alufóliával fedjük az edényt, és előmelegített sütőbe toljuk, 30-35 perc alatt készre sütjük. Levesszük a fóliát és magasabb lángon még néhány percig pirítjuk, hogy a sajt kissé színt kapjon.

Lecsó

  1. A lecsókrém-mártáshoz egy főzőedénybe zsiradékot teszünk, rádobjuk a kockázott vöröshagymát és üvegesre dinszteljük. Az edényt lehúzzuk a tűzről, a hagymát kevés őrölt fűszerpaprikával megszórjuk, beletesszük a paradicsompürét, rádobjuk a kockázott kétféle paprikát és a szintén kockázott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, őrölt fűszerköménnyel ízesítjük, majd fedő alatt kb. 20 perc alatt - közepes lángon - puhára pároljuk.
  2. A lecsót turmixgépbe tesszük, pürésítjük és visszaöntjük a főzőedénybe.
  3. A nagyon sűrű főzőtejszínt tálkába öntjük, adunk hozzá egy-két merőkanál forró, pürésített lecsót, alaposan elkeverjük, majd a főzőedény tartalmához öntjük és összeforraljuk. Megkóstoljuk, ha szükséges, utánízesítjük.
  4. A kissé kihűlt, szeletekre vágott sajtos rakott zöldséget tányérra tesszük, meglocsoljuk a lecsó krémmártással és tálaljuk.
  5. Nagyon finom, igazi nyári fogás, amely maradékmentésre is kiváló!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4844
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 21.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

Sajtos rakott zöldségek lecsókrém-mártással
Kolimár Viki 3 recept

Hozzávalók

Rakott zöldség

Lecsó

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...