r
Nosalty Logó

Sajtos rakott cukkini szaftos raguval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Sajtos rakott cukkini szaftos raguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 607 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2429 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1287.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    615 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    1265 micro
Összesen 607 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    177.4 g

Zsír

  • Összesen
    111.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    515 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5150.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    909 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    560 mg
  • Foszfor
    2461 mg
  • Nátrium
    1043 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1102.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    260 micro
  • β-karotin
    1546 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    6175 micro
  • Lut-zea
    5060 micro
Összesen 2429 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    378 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először készítsük el a bulgurt, főzzük meg, hagyjuk fedő alatt puhulni!
  2. A zsíron megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a darált húst, megvárjuk míg színét veszti, vagyis kifehéredik, ekkor hozzáadjuk a fűszerpaprikát.
  3. A szintén apróra vágott paradicsomot, paprikát, cukkinit is hozzáadjuk. Fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, bazsalikommal, ételízesítővel. A fokhagymát is beletörjük. Pároljuk, közben kevergessük. Hogy szaftos maradjon, kevés vizet önthetünk alá.
  4. Mikor jó puhára párolódott, a puha bulgurral keverjük össze.
  5. Kikenjük kevés zsiradékkal a tűzálló tálat, zsemlemorzsával hintjük. Beleöntjük a fele mennyiségű bulguros ételt, ezt megszórjuk a reszelt sajt felével. Majd a maradék bulguros keverékkel borítsuk be. A maradék sajttal szórjuk meg.
  6. Előmelegített sütőben 190 C-fokon 20-25 percig sütjük. Miután kész, óvatosan emeljük ki egy tányérra, és fogyasztható. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 156
  • Feltöltés dátuma: 2024. október 07.

Ajánló

Én zöld pritamin paprikát, és sárga cukkinit használtam hozzá, a kertből szedtem. Ez látszik is a képen!! Zöld cukkini is kiváló, és bármilyen más paprika.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A rakott ételek rendkívül változatosak lehetnek, több fajta hozzávalóból lehet készíteni. Egy ilyen alapanyagokból összeállított étel, csakis finom lehet!! A körettel együtt sül meg, külön nem kell készíteni hozzá...... :-)))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...