r
Nosalty Logó

Sajtos rakott cukkini szaftos raguval

Iluska
Sajtos rakott cukkini szaftos raguval
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

607
Kalória
44.3g
Fehérje
47.2g
Szénhidrát
27.8g
Zsír
275.6g
Víz
128.8g
Koleszterin
8.5g
Élelmi rost
5.3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 607 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2429 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1287.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    615 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    275.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    1265 micro
Összesen 607 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    177.4 g

Zsír

  • Összesen
    111.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    515 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5150.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    909 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    560 mg
  • Foszfor
    2461 mg
  • Nátrium
    1043 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    188.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1102.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    260 micro
  • β-karotin
    1546 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    6175 micro
  • Lut-zea
    5060 micro
Összesen 2429 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    378 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 150 kcal

Elkészítés

  1. Először készítsük el a bulgurt, főzzük meg, hagyjuk fedő alatt puhulni!
  2. A zsíron megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a darált húst, megvárjuk míg színét veszti, vagyis kifehéredik, ekkor hozzáadjuk a fűszerpaprikát.
  3. A szintén apróra vágott paradicsomot, paprikát, cukkinit is hozzáadjuk. Fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, bazsalikommal, ételízesítővel. A fokhagymát is beletörjük. Pároljuk, közben kevergessük. Hogy szaftos maradjon, kevés vizet önthetünk alá.
  4. Mikor jó puhára párolódott, a puha bulgurral keverjük össze.
  5. Kikenjük kevés zsiradékkal a tűzálló tálat, zsemlemorzsával hintjük. Beleöntjük a fele mennyiségű bulguros ételt, ezt megszórjuk a reszelt sajt felével. Majd a maradék bulguros keverékkel borítsuk be. A maradék sajttal szórjuk meg.
  6. Előmelegített sütőben 190 C-fokon 20-25 percig sütjük. Miután kész, óvatosan emeljük ki egy tányérra, és fogyasztható. Jó étvágyat!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A rakott ételek rendkívül változatosak lehetnek, több fajta hozzávalóból lehet készíteni. Egy ilyen alapanyagokból összeállított étel, csakis finom lehet!! A körettel együtt sül meg, külön nem kell készíteni hozzá...... :-)))

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...