Sajtos polenta felfújt
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 15% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
10g kukoricadara36 kcal
-
70g zöldség alaplé5 kcal
-
4g kukoricaolaj36 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g ementáli sajt79 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g kacsazsír0 kcal
-
11 kcal
Összesen
236
kcal
- 15% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
50g kukoricadara181 kcal
-
350g zöldség alaplé25 kcal
-
20g kukoricaolaj180 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
100g ementáli sajt393 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g kacsazsír0 kcal
-
15g kukoricaliszt54 kcal
Összesen
1179
kcal
- 15% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
6.1g kukoricadara22 kcal
-
42.8g zöldség alaplé3 kcal
-
2.4g kukoricaolaj22 kcal
-
33.6g tojás42 kcal
-
12.2g ementáli sajt48 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.9g kacsazsír0 kcal
-
1.8g kukoricaliszt7 kcal
Összesen
144
kcal
- 15% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 199 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 839.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 210 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 242 mg
-
Nátrium 334 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 381 micro
Összesen
236
kcal
- 15% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.7 g
Zsír
-
Összesen 76.4 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 993 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4196.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 1049 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 1208 mg
-
Nátrium 1669 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 228.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 681 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 161 micro
-
Kolin: 737 mg
-
Retinol - A vitamin: 670 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1904 micro
Összesen
1179
kcal
- 15% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 513.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 204 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 233 micro
Összesen
144
kcal
Hozzávalók
-
50 g kukoricadara
-
2 ek kukoricaolaj
-
5 db tojás
-
1 tk citromlé
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A zöldségalaplét felforraljuk, és a kukoricadarát állandó keverés mellet beletöltjük, kb. 5 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a kukoricacsíraolajat. Hagyjuk kihűlni.
- A sütőt bekapcsoljuk 170 fokra, hőlégkeverésre állítjuk.
- Míg a sütő melegszik, a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük, majd még keverve hozzáadjuk a tk-nyi citromlevet, és addig keverjük, míg kifényesedik. A sárgákat a sajttal, kevés borssal hozzákeverjük a kihűlt polentához. Ezt a masszát kis adagonként óvatosan a tojásfehérjéhez adjuk, vigyázva elkeverjük vele, óvakodva attól, nehogy összetörjük.
- A szufléformákat ecsettel kikenjük kacsazsírral / vagy olajjal, és vékonyan megszórjuk kukoricaliszttel. Az elkészült masszával színültig megtöltjük, tetejét elsimítjuk, ujjunkkal a karimánál elválasztjuk az edény szélétől a masszát, hogy fel tudjon jönni.
- 170 fokos előmelegített, hőlégkeverésessütőbe tesszük vízfürdőbe (egy tepsibe tesszük a szufléformákat és megtöltjük félig vízzel, így vízgőzben tudjuk sütni őket). 25 percig 170 fokon, utána pedig 150 fokon alul-felül sütésre állítjuk a tűzhelyet (hőlégkeverésen hamarabb megsül, és a belseje nem sülne át kellően).
- Ha elkészült, a sütőt kissé kinyitva még bent hagyjuk a szuflét 5-10 percig, majd csak utána vesszük ki. Így nem fog összeesni.
- Tálalásnál a szufléformában adjuk az asztalra, de ki is lehet venni őket. Mindig frissen tálaljuk. (A vendég várhat, de a szuflé nem).
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 8,5
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6317
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 13.
Ajánló
Mustáros kacsamáj mellé készült.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Imádom a polentát, és már napok óta szerettem volna elkészíteni.