r
Nosalty Logó

Sajtos polenta felfújt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Sajtos polenta felfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1179 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    839.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 236 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.7 g

Zsír

  • Összesen
    76.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    993 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4196.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1049 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    1208 mg
  • Nátrium
    1669 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    681 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    737 mg
  • Retinol - A vitamin:
    670 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1904 micro
Összesen 1179 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségalaplét felforraljuk, és a kukoricadarát állandó keverés mellet beletöltjük, kb. 5 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a kukoricacsíraolajat. Hagyjuk kihűlni.
  2. A sütőt bekapcsoljuk 170 fokra, hőlégkeverésre állítjuk.
  3. Míg a sütő melegszik, a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük, majd még keverve hozzáadjuk a tk-nyi citromlevet, és addig keverjük, míg kifényesedik. A sárgákat a sajttal, kevés borssal hozzákeverjük a kihűlt polentához. Ezt a masszát kis adagonként óvatosan a tojásfehérjéhez adjuk, vigyázva elkeverjük vele, óvakodva attól, nehogy összetörjük.
  4. A szufléformákat ecsettel kikenjük kacsazsírral / vagy olajjal, és vékonyan megszórjuk kukoricaliszttel. Az elkészült masszával színültig megtöltjük, tetejét elsimítjuk, ujjunkkal a karimánál elválasztjuk az edény szélétől a masszát, hogy fel tudjon jönni.
  5. 170 fokos előmelegített, hőlégkeverésessütőbe tesszük vízfürdőbe (egy tepsibe tesszük a szufléformákat és megtöltjük félig vízzel, így vízgőzben tudjuk sütni őket). 25 percig 170 fokon, utána pedig 150 fokon alul-felül sütésre állítjuk a tűzhelyet (hőlégkeverésen hamarabb megsül, és a belseje nem sülne át kellően).
  6. Ha elkészült, a sütőt kissé kinyitva még bent hagyjuk a szuflét 5-10 percig, majd csak utána vesszük ki. Így nem fog összeesni.
  7. Tálalásnál a szufléformában adjuk az asztalra, de ki is lehet venni őket. Mindig frissen tálaljuk. (A vendég várhat, de a szuflé nem).
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 8,5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6307
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 13.

Ajánló

Mustáros kacsamáj mellé készült.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos polenta felfújt
Évi néni 1830 recept

Imádom a polentát, és már napok óta szerettem volna elkészíteni. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...