r
Nosalty Logó

Sajtos pogácsa Faranus konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Faranus
Sajtos pogácsa Faranus konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1120 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4483 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 354 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    68.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    567 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    556 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 1120 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    273.8 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3037.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    839 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1201 mg
  • Nátrium
    578 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2268 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    456 micro
  • Kolin:
    484 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2224 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    495 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    536 micro
Összesen 4483 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt langyos tejben cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet a vajjal (vagy margarinnal) elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, a tojások sárgáját, a sót és a tejfölt.
  3. A tésztát jól összegyúrjuk. Lágy tésztát kell kapnunk, amit fél óráig deszkán pihentetünk.
  4. A pihentetés után kinyújtjuk a tésztát, majd háromba hajtjuk.
  5. Ezt még 2x megismételjük 20 perces pihentetés után.
  6. A sütőt előmelegítjük kb. 180 fokosra (légkeveréssel még gyorsabban sülnek a pogik, de jobban is kell figyelni rájuk).
  7. A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, a tetejét megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk a sajttal. Ezután apró pogácsákat szaggatunk belőle.
  8. Ezután a tepsire sütőpapírt rakunk, és szépen rápakoljuk a pogácsákat (figyelembe vége, hogy sütés közben még kicsit nőnek), és 10 percig pihentetjük a kiszaggatott pogikat sütés előtt, mert különben sütés közben eldőlnek.
  9. Sütőtől és hőfoktól függ a sütési idő. Akkor jó, ha már szépen megdagadtak és megpirult a tetejük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7756
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos pogácsa Faranus konyhájából
Faranus 4 recept

Nagymamám varázslatos pogácsája. Már kiskoromban engedte, hogy segítsek neki szaggatni, de teljesen egyedül az Ő vezénylése alatt 2013. március. 27-én készítettem el dupla adagban, mert a nővéremnek  megszületett az első babája, Mirtill cica. Édesanyám utazott ki először hozzájuk Németországba, és küldtünk nekik egy kis finomságot. Egyből rendeltek is tőlem még egy adaggal.:) A dupla adagból nekem 173 db pogácsám lett. Gyönyörű szépek, és még annál is finomabbak! Szívből ajánlom.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...