r
Nosalty Logó

Sajtos pogácsa élesztővel kelesztés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos pogácsa élesztővel kelesztés nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 919 kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3676 kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 311 kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2400.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    1489 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 919 kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.3 g

Zsír

  • Összesen
    172.2 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    559 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9602 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    1742 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1483 mg
  • Nátrium
    5957 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    883 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    164 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    876 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 3676 kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    812.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A dagasztótálba tesszük a lisztet, a közepébe egy kis mélyedést igazítunk, ebbe morzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, hozzáöntjük a langyos tejet, majd 10 percig hagyjuk felfutni.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és a gáztepsit sütőpapírral béleljük.
  3. A felfutott élesztőhöz és liszthez tesszük a többi hozzávalót, és tésztát dagasztunk. Azonnal nyújtjuk, olvasztott vajjal kenjük, és sajttal szórjuk.
  4. Szorosan rúdba feltekerjük, a bal és jobb oldalát 2/3-ig felhajtjuk, kinyújtjuk, majd újra hajtogatjuk, ezután átgyúrjuk.
  5. Ismét kinyújtjuk ujjnyi vastagra, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapiros tepsire sorakoztatjuk. A pogácsák tetejét lekenjük a felvert tojással, és megszórjuk sajttal.
  6. A sütőbe tegyünk egy forró vízzel teli edényt (fél liter víz min. legyen, mert ha elfő, akkor a lábosunk bánhatja), az így keletkező gőz jótékonyan befolyásolja a sütést. Pirosodásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 164
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 29814
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a pogácsát blogger társam Hossó Anita konyhájából csentem, mert ahogy megláttam, rögtön beleszerettem. Nagyon finom, és mivel kelt tészta rajongó vagyok, külön öröm volt, hogy ebbe a kategóriába tartozó finomságról van szó, de a kelesztés fázisát el lehet hagyni, ami gyorsaság szempontjából nem elhanyagolható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...