r
Nosalty Logó

Sajtos pogácsa 16.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mumuska
Sajtos pogácsa 16.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1197 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4789 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    65.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1887.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    881 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    575 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    565 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 1197 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.2 g

Zsír

  • Összesen
    260.3 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7549.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    1679 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1831 mg
  • Nátrium
    3524 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    482.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2299 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    656 micro
  • Kolin:
    498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2262 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    550 micro
Összesen 4789 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 377 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejbe beleszórjuk a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat, a sót és elmorzsoljuk. Ezután hozzátesszük a reszelt sajtot, és jól összekeverjük.
  3. Beletesszük a tojások sárgáját és a felfutott élesztőt, és annyi tejfölt, hogy rugalmas, de nem kemény tésztát kapjunk.
  4. A tésztát 25-30 percig pihentetjük.
  5. Azután 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, és a tetejét bevagdossuk, majd a legkisebb szaggatónkkal kiszaggatjuk.
  6. Sütőpapíros tepsire tesszük, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 571
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 54195
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 08.

Ajánló

Bárhol, bármivel, bármikor...még másnap is!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
mumuska 37 recept

Bármilyen családi összejövetelkor a sós süti egyértelmű volt: Papa-féle pogi. Mióta az eszemet tudom, mindig Papa (azaz a nagybátyám) sütötte a pogikat, és olyan finom volt, hogy ez így is maradt. Még az esküvőnkre is Ő sütött. Kirándulni mentünk, és sósat akartam sütni. Ekkor jött az ötlet, hogy megpróbálkozom vele. Fel is hívtam gyorsan Papát, aki máris átküldte nekem a receptet. Szóval az összes dícséret Őt illeti!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...