r
Nosalty Logó

Sajtos perec Nikóka konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Sajtos perec Nikóka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 737 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 3686 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 353 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1649.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    1061 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 737 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    98.8 g

Zsír

  • Összesen
    219.4 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    742 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8249.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1296 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1272 mg
  • Nátrium
    5307 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    320 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1379 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1329 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    587 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    513 micro
Összesen 3686 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben pici cukorral.
  2. Majd hozzákeverjük a tojássárgákat.
  3. Közben a többi nyersanyagot kissé szétmorzsoljuk, és hozzáadjuk az élesztős tojást. A tésztát alaposan összegyúrjuk, és a hűtőben pihentetjük 30 percet.

Tetejére

  1. A tésztát kinyújtjuk, majd megkenjük a kissé felvert tojásfehérjével, ráreszeljük a sajtot. Lisztes kézzel picit lenyomkodjuk a sajtot, hogy majd könnyebben vágjuk rudakra.
  2. Kb. 16 cm-es rudakra felvágjuk, és ebből perecet hajtogatunk.
  3. Tepsinként 10-12 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2497
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 24.

Ajánló

Akinek nincs perec kiszúrója, könnyen elkészíthető anélkül.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos perec Nikóka konyhájából
Nikóka 172 recept

Kaptam ajándékba perec kiszúrót, és kissé nehezen boldogultam vele. Így jött létre ez a recept a sajtos rúd receptemből. A pereceket pedig én készítettem, kiszúró nélkül!

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...