Sajtos párnácska
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 12% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tészta
-
167g finomliszt607 kcal
-
58g sertészsír526 kcal
-
42g tejföl83 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
2g só0 kcal
-
58g trappista sajt205 kcal
Kovász
-
8g élesztő9 kcal
-
42g tej23 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
2g finomliszt6 kcal
Tetejére
-
18g tojás23 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
Összesen
1703
kcal
- 12% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tészta
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
350g sertészsír3157 kcal
-
250g tejföl495 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
11g só0 kcal
-
350g trappista sajt1232 kcal
Kovász
-
50g élesztő53 kcal
-
250g tej140 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
Tetejére
-
110g tojás138 kcal
-
300g trappista sajt1056 kcal
Összesen
10213
kcal
- 12% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tészta
-
35g finomliszt127 kcal
-
12.2g sertészsír110 kcal
-
8.7g tejföl17 kcal
-
5.8g tojás7 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
12.2g trappista sajt43 kcal
Kovász
-
1.7g élesztő2 kcal
-
8.7g tej5 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0.3g finomliszt1 kcal
Tetejére
-
3.8g tojás5 kcal
-
10.5g trappista sajt37 kcal
Összesen
356
kcal
- 12% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 51.2 g
Zsír
-
Összesen 103.4 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 363 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3114.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 844 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 711 mg
-
Nátrium 1386 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 136.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 457 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 115 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 150 micro
-
Kolin: 192 mg
-
Retinol - A vitamin: 454 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 235 micro
Összesen
1703
kcal
- 12% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 307.1 g
Zsír
-
Összesen 620.5 g
-
Telített zsírsav 283 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 240 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 55 g
-
Koleszterin 2180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 18686.1 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 525 mg
-
Kálcium 5062 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 452 mg
-
Foszfor 4268 mg
-
Nátrium 8316 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 821.8 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 817.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2745 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 692 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 901 micro
-
Kolin: 1154 mg
-
Retinol - A vitamin: 2724 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 251 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1409 micro
Összesen
10213
kcal
- 12% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 21.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 653.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 177 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 291 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
356
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
1 kg finomliszt
-
3 db tojás
-
35 dkg trappista sajt
Kovász
-
5 dkg élesztő
-
2.5 dl tej
-
3 teáskanál cukor
-
1 dkg finomliszt
Tetejére
-
2 db tojás
-
30 dkg trappista sajt
Elkészítés
Tészta
- 2,5 dl tejet meglangyosítunk, elkeverjük benne a cukrot, a belemorzsolt élesztőt, tetejét meghintjük kevéske liszttel (jobban beindul tőle az élesztő), lefedjük, meleg helyre tesszük.
- Kb. 15 perc múlva a kovászunk szépen feljön, ekkor már össze is állíthatjuk a tésztánkat.
Kovász
- Az átszitált lisztet keverőtálba öntjük, közepébe mélyedést formázunk. Beleöntjük a kovászt, tojásokat, sót. Jól elkeverjük, utána jöhet a zsiradék, tejföl és a lereszelt sajt.
- Mindezeket jól összedolgozzuk mindaddig, amíg szép homogén szerkezetű tésztát nem kapunk. Azaz a tészta könnyen elválik a tálunk falától és a kezünktől is.
- Letakarva pihentetjük kicsit, az élesztőt hagyjuk dolgozni a tésztánkban. A sütőt 170 C fokra előmelegítjük.
- Mikor már kicsit megdagadt a tésztánk, kiborítjuk lisztezett nyújtó deszkára. Téglalap alakúra nyújtjuk, legalább másfél centisre. Tetejét megkenjük felvert tojással, megszórjuk gazdagon reszelt sajttal. Amikor az egész tészta felületét megszórtuk, kezünkkel a sajtot finoman belenyomkodjuk, hogy könnyebben lehessen vágni.
- Lisztbe mártott késsel 3 cm széles csíkokat vágunk, majd keresztben is, hogy szép téglalapokat kapjunk. Ezután már csupán annyi a teendőnk, hogy tepsibe rendezzük a kivágott sajtos tésztánkat, kb. fél cm távolságra egymástól, hogy legyen helye még a sütőben is kelni, növekedni.
- Kb. 20 perc sütés elegendő is, lényeg, hogy sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját. Mikor szépen megpirult a tésztánk teteje, már vehetjük is ki a sütőből. Lapátkanállal bátran alányúlva kiszedjük a tepsiből és ízlésesen egy tálra halmozzuk. Amint langyosra hűlt, már lehet is fogyasztani. Jó étvágyat hozzá !
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4792
- Feltöltés dátuma: 2015. október 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Önállóan is fogyasztható, de zöldségleves, fejtett bableves mellé is kiváló kiegészítő.