r
Nosalty Logó

Sajtos párnácska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos párnácska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Kovász

Tetejére

Összesen 1703 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Kovász

Tetejére

Összesen 10213 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Kovász

Tetejére

Összesen 356 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.2 g

Zsír

  • Összesen
    103.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3114.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    844 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    1386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    454 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 1703 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    307.1 g

Zsír

  • Összesen
    620.5 g
  • Telített zsírsav
    283 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    240 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    2180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18686.1 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    525 mg
  • Kálcium
    5062 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    4268 mg
  • Nátrium
    8316 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    821.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    817.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2745 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    692 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    901 micro
  • Kolin:
    1154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2724 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1409 micro
Összesen 10213 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 356 kcal

Hozzávalók

Tészta

Kovász

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. 2,5 dl tejet meglangyosítunk, elkeverjük benne a cukrot, a belemorzsolt élesztőt, tetejét meghintjük kevéske liszttel (jobban beindul tőle az élesztő), lefedjük, meleg helyre tesszük.
  2. Kb. 15 perc múlva a kovászunk szépen feljön, ekkor már össze is állíthatjuk a tésztánkat.

Kovász

  1. Az átszitált lisztet keverőtálba öntjük, közepébe mélyedést formázunk. Beleöntjük a kovászt, tojásokat, sót. Jól elkeverjük, utána jöhet a zsiradék, tejföl és a lereszelt sajt.
  2. Mindezeket jól összedolgozzuk mindaddig, amíg szép homogén szerkezetű tésztát nem kapunk. Azaz a tészta könnyen elválik a tálunk falától és a kezünktől is.
  3. Letakarva pihentetjük kicsit, az élesztőt hagyjuk dolgozni a tésztánkban. A sütőt 170 C fokra előmelegítjük.
  4. Mikor már kicsit megdagadt a tésztánk, kiborítjuk lisztezett nyújtó deszkára. Téglalap alakúra nyújtjuk, legalább másfél centisre. Tetejét megkenjük felvert tojással, megszórjuk gazdagon reszelt sajttal. Amikor az egész tészta felületét megszórtuk, kezünkkel a sajtot finoman belenyomkodjuk, hogy könnyebben lehessen vágni.
  5. Lisztbe mártott késsel 3 cm széles csíkokat vágunk, majd keresztben is, hogy szép téglalapokat kapjunk. Ezután már csupán annyi a teendőnk, hogy tepsibe rendezzük a kivágott sajtos tésztánkat, kb. fél cm távolságra egymástól, hogy legyen helye még a sütőben is kelni, növekedni.
  6. Kb. 20 perc sütés elegendő is, lényeg, hogy sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját. Mikor szépen megpirult a tésztánk teteje, már vehetjük is ki a sütőből. Lapátkanállal bátran alányúlva kiszedjük a tepsiből és ízlésesen egy tálra halmozzuk. Amint langyosra hűlt, már lehet is fogyasztani. Jó étvágyat hozzá !
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4792
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Önállóan is fogyasztható, de zöldségleves, fejtett bableves mellé is kiváló kiegészítő.

Hozzávalók

Tészta

Kovász

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...