r
Nosalty Logó

Sajtos padlizsán palacsintatésztában sütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Sajtos padlizsán palacsintatésztában sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 709 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1417 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    984.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 709 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.1 g

Zsír

  • Összesen
    50.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1969 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    769 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    694 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    431.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    421 micro
Összesen 1417 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy keverőtálban a lisztet, a tojást és a tejet sűrű palacsintatésztává dolgozzuk össze, az olaj, só, bors és a zúzott fokhagyma hozzáadásával.
  2. A meghámozott padlizsánt hosszában vékony (ca. 0.5 cm-es) szeletekre vágjuk. A sajtot nem reszeljük, hanem ezt is vékonyan szeleteljük.
  3. A kizsírozott tepsibe lerakunk egy réteget a padlizsánból, sózzuk-borsozzuk, és ráfektetjük a sajtszeletek felét. Befedjük a maradék padlizsánnal, ezeket pedig a sajtszeletekkel. Az egészre ráöntjük a palacsintatésztát, kicsit mozgassuk meg a tepsit, hogy a tészta egyenletesen el tudjon rendeződni, majd lefedjük alufóliával.
  4. Alacsony hőmérsékleten (160 C) sütjük kb. fel órán keresztül, majd eltávolítva a fóliát pirulásig készre sütjük. A saját sütőnkhöz igazodjunk a sütésnél!
  5. Citromlével meglocsolt paradicsommal és bazsalikomlevéllel találjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 220
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 8401
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos padlizsán palacsintatésztában sütve
Marti48 317 recept

Alapvetően sós palacsinta, csak sütőben készült. Egy meglévő padlizsán adta az ötletet, hogy kipróbáljam, nagyon finom lett. Belül krémes, köröskörül pedig ress. Gyors és pofon egyszerű az elkészítése!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...