Sajtos morzsa
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
556
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
1668
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 24.9 g
Zsír
-
Összesen 28.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 302 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1156.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 338 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 329 mg
-
Nátrium 397 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 141.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 284 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 154 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 213 mg
-
Retinol - A vitamin: 246 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 462 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1170 micro
Összesen
556
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 74.8 g
Zsír
-
Összesen 86.7 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 906 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3470.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 1015 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 987 mg
-
Nátrium 1192 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 425.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 853 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 183 micro
-
K vitamin: 462 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 286 micro
-
Kolin: 638 mg
-
Retinol - A vitamin: 738 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1386 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3511 micro
Összesen
1668
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 318.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 127 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 322 micro
Összesen
151
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A lisztet simára kavarjuk a tejjel, tojások sárgájával és a sajttal. Sóval, borssal ízesítjük. Kb. 20 percig hagyjuk állni.
- Az újhagymát vékony gyűrűkre vágjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk.
- Egy serpenyőbe zsiradek hozzáadása nélkül a szalonnát kisütjük. Hozzáadjuk az újhagymát, és további 2-3 percig sütjük. Kivesszük.
- A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a tejes-sajtos-lisztes masszához keverjük.
- A vajat egy fedeles teflon edényben felforrosítjuk, beleöntjük a tésztát, és lefedve, alacsony hőfokon kb. 8 percig sütjük.
- A tésztát középen kette vagjuk. Majd megforgatjuk, és lefedve aranybarnára sütjük.
- A sajtos morzsát 2 villa segítségével darabokra tépkedjük.
- Megszórjuk a szalonnás-hagymás keverékkel. Kb. 1 percig forrósítjuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2094
- Feltöltés dátuma: 2013. február 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A császármorzsának egy sós változata. A receptet egy német folyóiratban olvastam.