r
Nosalty Logó

Sajtos-medvehagymás karaj sült zsályával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Zsuzsamama56
Sajtos-medvehagymás karaj sült zsályával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz:

Körethez:

892
Kalória
46.7g
Fehérje
79.4g
Szénhidrátok
42.8g
Zsír
202.5g
Víz
192.6g
Koleszterin
6.6g
Rost
3.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz:

Körethez:

Összesen 892 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz:

Körethez:

Összesen 3561 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz:

Körethez:

Összesen 226 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1798.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    879 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    202.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 892 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.8 g

Zsír

  • Összesen
    171.3 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7193.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    850 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    2145 mg
  • Nátrium
    3517 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    809.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    496 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    300 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    486 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    447 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    591 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    784 micro
Összesen 3561 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

A húshoz:

  1. A karajt kissé kiveregetjük, és enyhén besózzuk. Félretesszük, és a panírt előkészítjük.
  2. A morzsába fokhagymaport, sót és borsot keverünk, majd 3 dkg parmezán sajtot és a vágott medvehagymát.
  3. Felverjük a tojásokat, és 2 ek lisztet keverünk hozzá, hogy sűrű legyen. Ebbe a tojásos masszába mártjuk a hússzeleteket és a fűszeres morzsába.
  4. Egy sütőtepsit kibélelünk alufóliával, és megöntözzük olívaolajjal. Erre fektetjük a panírozott húsokat sorban.
  5. A tetejüket vajforgáccsal szórjuk meg, hogy finoman beleolvadjon süléskor a húsba, és átadja kellemesen az aromáját.
  6. Előmelegített sütőbe toljuk, és alsó-felső sütésen sütjük 170 fokon szép aranybarnára. Mielőtt elkészülne, mindegyik tetejére kupacoljuk a reszelt füstölt sajtot, és amikor ráolvad, vegyük ki a sütőből.
  7. A hullámos burgonyát olajban kisütjük.
  8. A zsályaleveleket dobjuk a forró olajba, a burgonya sütése után, és pár másodperc alatt ropogósra sütjük.
  9. Tálaljuk a burgonyával a hús mellé, és salátával, paradicsommal vagy tetszés szerinti salátával kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x23

Próbáltam nem csak az én kedvemre való ételt készíteni, mindenkinek ízlett.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!