r
Nosalty Logó

Sajtos-mángoldos tönkölybúza

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
witch
Sajtos-mángoldos tönkölybúza
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

a mángoldhoz

a szószhoz

a tönkölybúzához

továbbá

508
Kalória
24.9g
Fehérje
45.8g
Szénhidrátok
25.5g
Zsír
429.3g
Víz
53.5g
Koleszterin
6.2g
Rost
6.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

a mángoldhoz

a szószhoz

a tönkölybúzához

továbbá

Összesen 508 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

a mángoldhoz

a szószhoz

a tönkölybúzához

továbbá

Összesen 2028 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

a mángoldhoz

a szószhoz

a tönkölybúzához

továbbá

Összesen 86 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2082.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    850 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    429.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    292 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1294 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3881 micro
Összesen 508 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.7 g

Zsír

  • Összesen
    101.8 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8331.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    2345 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    477 mg
  • Foszfor
    2005 mg
  • Nátrium
    3401 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1717.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1035 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    1169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    601 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    5177 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15522 micro
Összesen 2028 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    657 micro
Összesen 86 kcal

Elkészítés

a mángoldhoz

  1. A mángold leveleket egy nagy tál hideg vízben alaposan lemossuk, majd lecsepegtetjük. Félbehajtva kivágjuk a vastag szárait, ezt rakjuk félre egy másik ételhez. Vágjuk apróra, a felhevített olajon kevergessük a finomra vágott fokhagymával együtt, amíg összeesik, 3-4 percig. Szedjük ki egy tálba.

a szószhoz

  1. A felolvasztott vajon forrósítsuk fel a lisztet, és fokozatosan öntsük fel a tejjel. Sózzuk, borsozzuk, keverjük hozzá a bazsalikomot.
  2. A tűzről lehúzva félrerakjuk.

a tönkölybúzához

  1. A tönkölybúzát szűrőbe téve leöblítjük, lecsepegtetjük. Felrakjuk a hideg vízben főni, felforraljuk, majd kis lángon lefedve puhára főzzük kb. 25 perc alatt. Leszűrjük.

továbbá

  1. A sajtokat lereszeljük, összekeverjük, 2-3 maréknyit félrerakunk belőle. Egy kis tepsit kikenünk a napraforgó olajjal.
  2. Egy nagy tálban összekeverjük a tönkölybúzát a szósszal, majd a mángolddal, végül a sajtokkal. Beleöntjük a tepsibe, rászórjuk a félretett sajtot, megszórjuk a zsemlemorzsával, és rácsurgatjuk az olívaolajat.
  3. Forró sütőbe tolva pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 35 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 20x20x6

Vettem egy nagy zacskó tönkölybúzát, hogy legyen mivel kísérletezni.:o) A boltban láttam nagyon szép mángoldot, hát az is valahogy belekerült a kosaramba. A neten meg a sajtos tönkölybúzával találkoztam össze, és ez a kis fokhagymás zöld levélke nagyon illett bele.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!