r
Nosalty Logó

Sajtos-mángoldos tönkölybúza

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Sajtos-mángoldos tönkölybúza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

a mángoldhoz

a szószhoz

a tönkölybúzához

továbbá

Összesen 508 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

a mángoldhoz

a szószhoz

a tönkölybúzához

továbbá

Összesen 2028 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

a mángoldhoz

a szószhoz

a tönkölybúzához

továbbá

Összesen 86 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2082.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    850 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    429.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    292 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1294 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3881 micro
Összesen 508 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.7 g

Zsír

  • Összesen
    101.8 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8331.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    2345 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    477 mg
  • Foszfor
    2005 mg
  • Nátrium
    3401 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1717.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1035 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    1169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    601 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    5177 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15522 micro
Összesen 2028 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    657 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

a mángoldhoz

a szószhoz

a tönkölybúzához

továbbá

Elkészítés

a mángoldhoz

  1. A mángold leveleket egy nagy tál hideg vízben alaposan lemossuk, majd lecsepegtetjük. Félbehajtva kivágjuk a vastag szárait, ezt rakjuk félre egy másik ételhez. Vágjuk apróra, a felhevített olajon kevergessük a finomra vágott fokhagymával együtt, amíg összeesik, 3-4 percig. Szedjük ki egy tálba.

a szószhoz

  1. A felolvasztott vajon forrósítsuk fel a lisztet, és fokozatosan öntsük fel a tejjel. Sózzuk, borsozzuk, keverjük hozzá a bazsalikomot.
  2. A tűzről lehúzva félrerakjuk.

a tönkölybúzához

  1. A tönkölybúzát szűrőbe téve leöblítjük, lecsepegtetjük. Felrakjuk a hideg vízben főni, felforraljuk, majd kis lángon lefedve puhára főzzük kb. 25 perc alatt. Leszűrjük.

továbbá

  1. A sajtokat lereszeljük, összekeverjük, 2-3 maréknyit félrerakunk belőle. Egy kis tepsit kikenünk a napraforgó olajjal.
  2. Egy nagy tálban összekeverjük a tönkölybúzát a szósszal, majd a mángolddal, végül a sajtokkal. Beleöntjük a tepsibe, rászórjuk a félretett sajtot, megszórjuk a zsemlemorzsával, és rácsurgatjuk az olívaolajat.
  3. Forró sütőbe tolva pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 20x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1279
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 22.

Ajánló

A citrusos tilápia mellé készítettem köretnek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vettem egy nagy zacskó tönkölybúzát, hogy legyen mivel kísérletezni.:o) A boltban láttam nagyon szép mángoldot, hát az is valahogy belekerült a kosaramba. A neten meg a sajtos tönkölybúzával találkoztam össze, és ez a kis fokhagymás zöld levélke nagyon illett bele.

Hozzávalók

a mángoldhoz

a szószhoz

a tönkölybúzához

továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...