r
Nosalty Logó

Sajtos malacka pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos malacka pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 417 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 4997 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 338 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    793.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 417 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151 g

Zsír

  • Összesen
    296.6 g
  • Telített zsírsav
    173 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9519.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    2686 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    2070 mg
  • Nátrium
    4196 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2663 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    445 micro
  • Kolin:
    478 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2614 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    582 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    8 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 4997 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 338 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Helyezzük a cukrot és az élesztőt a langyos tejbe, takarjuk le, és hagyjuk kb. 5 percig, vagy amíg habossá nem válik.
  2. Helyezzük a lisztet egy kelesztőtálba, adjuk hozzá a habos élesztőt, sót, sótlan vajat, 1 tojássárgáját, 150 ml tejfölt, és dolgozzuk össze kézzel egy pár percig, hogy minden egyenletesen elosztódjon.
  3. Szintén szükségünk lesz egy nagy, közepes és kicsi pogácsaszaggatóra, vagy kör alakú szaggatóra.
  4. Nyújtsuk ki a tésztát kb. 1 cm vastagra, majd szórjuk meg a reszelt sajt 1/3-ával.
  5. Hajtsuk fel jobbról középre, balról középre, alulról középre és felülről középre. Az a lényege, hogy hajtsuk össze.
  6. Takarjuk le, és hagyjuk pihenni 15 percig.
  7. Újra nyújtsuk ki, és szórjuk meg a maradék sajt felével, majd újra hajtsuk össze, takarjuk le, és hagyjuk újra állni 15 percig.
  8. Majd ismételjük meg újra a maradék sajttal, és hagyjuk 10 percig pihenni.
  9. Nyújtsuk ki újra, kb. 1 ½-2 cm vastagra. Szúrjunk ki 12 nagy, 12 kicsi és 6 közepes korongot a szaggatókkal.
  10. A nagy korongok lesznek a fejecskék, a kicsik az orrocskák, majd a közepesek a fülecskék.
  11. Vágjuk a közepes korongokat négybe.
  12. Helyezzük a nagy korongokat a sütőpapírral bélelt tepsibe.
  13. Kenjük meg felvert tojással.
  14. Helyezzük a kis korongot rá, ahogy a képen látható, hogy kialakuljon az orrocska.
  15. Fogjunk egy szívószálat, és bökjünk két orrlyukat az orr korongra.
  16. Helyezzük az orr korongot a malacka arcra.
  17. Most pedig helyezzünk egy-egy fülecskét (a kettévágott közepes korongból kettőt) a bal és jobb oldalára a fejecskének.
  18. Tegyünk két feketebors szemet malacka szemnek az orr felett.
  19. Most kenjük meg újra felvert tojással.
  20. Melegítsük fel a sütőt 375F (kb. 180 C)-ra, és süssük arany színűre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 4432
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 03.

Ajánló

Szintén szükséges 1 szívószál egy nagy, közepes és kicsi pogácsaszaggótra, vagy kör alakú szaggatóra Nyugodtan adhatunk több sajtot az alaptésztához, hisz soha nem lehet elég sajtunk. Szintén lehet a tésztába keverni különböző fűszereket vagy pedig tepertőt.  Bármit, ami még különlegesebbé teheti ezt a csodás kis receptet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Családi hagyományhoz tartva magam, mindig elkészítem a kis malacka pogácsáimat szilveszterre, amit mindenki imád. Hisz ki is nem kedvelné ezt a sajtos fincsiséget. Családom és barátaim egyaránt szeretik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...