r
Nosalty Logó

Sajtos magos keksz

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Sajtos magos keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 430 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 5126 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 408 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    725.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 430 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.9 g

Zsír

  • Összesen
    372 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8702.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    2290 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    2266 mg
  • Nátrium
    3488 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2177 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2140 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    814 micro
Összesen 5126 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    693.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 408 kcal

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. Az ementáli sajtot (de lehet bármilyen más, keményebb sajt) késes aprítóban felaprítjuk, majd hozzáadjuk a többi anyagot is, és néhány másodperc alatt tésztát gyúrunk belőle. Nem kell sokáig gyúrni, csak éppen, hogy összeálljon.
  2. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük pihenni legalább fél órára.
  3. A pihentetett tésztát négy felé osztjuk. Az egyes darabokat 3 mm vékony téglalappá nyújtjuk lisztezett felületen, majd a nyújtófa segítségével tepsi nagyságú sütőpapírra emeljük át.
  4. A sütőpapírral tesszük a tepsibe (de akár már azon is nyújthatjuk ki, úgy még egyszerűbb).

Tetejére

  1. A tészta tetejét megkenjük felvert tojással, és megszórjuk maggal.
  2. Ezután vágjuk fel derelyevágóval a kívánt méretűre.
  3. 200 fokra előmelegített sütőben 11-12 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x40
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 7197
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos magos keksz
Évi néni 1830 recept

Hízókúrán tartom a gyereket (sajnos így mi is olykor bűnbe esünk).

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...