r
Nosalty Logó

Sajtos-krumplis pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kozák Brigitta
Sajtos-krumplis pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1268 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 5072 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 297 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    65.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2884.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    573 mg
  • Nátrium
    1540 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    593 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    586 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 1268 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    160.2 g

Zsír

  • Összesen
    262.8 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11537.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    2473 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    2294 mg
  • Nátrium
    6161 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    510.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    591.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2374 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    530 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    616 micro
Összesen 5072 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    676.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 297 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet a cukorral meglangyosítjuk, az élesztőt felfuttatjuk benne.
  2. A sajt és a lekenéshez való vaj kivételével az összes hozzávalóból tésztát gyúrunk. Az áttört krumpli még langyosan kerül bele a tálba. Miután szép egyneműre összegyúrtuk, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és megkenjük olvasztott vajjal, utána ráreszeljük a sajt majdnem felét. Hajtogatjuk, majd letakarva fél órát pihentetjük.
  3. Fél óra múlva újra kinyújtjuk, megkenjük újra vajjal, és megszórjuk reszelt sajttal. Annyi sajtot hagyunk még, hogy szaggatás után meg tudjuk szórni a pogácsák tetejét. Újra meghajtjuk, majd megint pihentetjük fél órát.
  4. Végül 1 cm vastagra kinyújtjuk (ez most több lett, így a sütőben a pogácsák jól el is dőltek), majd kiszaggatjuk. A pogácsákat felvert tojással megkenjük, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk méretes közökkel, mert sülés közben szépen megnőnek.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen kb. 15 perc alatt megsül.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 424
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 72
  • Össznézettség: 53903
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-krumplis pogácsa
Kozák Brigitta 15 recept

Ezt a pogácsareceptet tepertősen találtam meg és sütöttem meg először, de annyira jól sikerült, hogy úgy gondoltam, biztos nem lesz rossz sajtosan sem. Jól gondoltam, fantasztikus lett. Nem kell félni a hajtogatástól, nem macerás, csak picit időigényes, de mindenképpen megéri. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...