r
Nosalty Logó

Sajtos kifli kefires tésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos kifli kefires tésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A kenéshez és a tetejére

Összesen 1028 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A kenéshez és a tetejére

Összesen 6163 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A kenéshez és a tetejére

Összesen 347 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1669.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    977 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 1028 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.3 g

Zsír

  • Összesen
    360.2 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    159 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    751 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10015.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    1594 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1954 mg
  • Nátrium
    5859 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    582.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    513.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2806 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    155 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    686 micro
  • Kolin:
    600 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2676 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1579 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 6163 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 347 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt megfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd hozzáadjuk a liszthez, a tojással, a kefirrel, az olajjal és a csipet sóval együtt. Az egészet jó kidolgozzuk, és 12 egyenlő részre osztjuk.
  2. A margarint a sóval habosra keverjük, és 6 részre osztjuk.
  3. A tésztából kb. 30 cm átmérőjű köröket nyújtunk. Egyszerre 2 kört készítünk el, az egyiket lekenjük a sós margarinnal, a másik lapot rátesszük a tetejére, és a széleket jól lenyomkodjuk. Ezután a kört felszeleteljük 16 egyenlő részre, és kifliket csavarunk fel a cikkekből.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk sajtal, és 1 órát kelesztjük (én nem szoktam).
  5. A sütőt előmelegitjük, és világosra sütjük a kifliket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 12361
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, én már többször megsütöttem, és állitom, hogy még elrontani sem lehet.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...