r
Nosalty Logó

Sajtos kifli Ági konyhájából

agi8505
Sajtos kifli Ági konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A tetejéhez

A töltéshez

  • 15 dkg sonka (vagy szalonna, ízlés szerint)
739
Kalória
25.4g
Fehérje
99.4g
Szénhidrát
24.4g
Zsír
38.9g
Víz
161.9g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
3g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tetejéhez

A töltéshez

Összesen 739 kcal
  • 13% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tetejéhez

A töltéshez

Összesen 5903 kcal
  • 13% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tetejéhez

A töltéshez

Összesen 278 kcal
  • 13% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2111.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    1519 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    99.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 739 kcal
  • 13% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.4 g

Zsír

  • Összesen
    195 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16890.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    415 mg
  • Kálcium
    1846 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    2149 mg
  • Nátrium
    12150 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    795.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    311.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1668 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    794 micro
  • Kolin:
    802 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1642 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1080 micro
Összesen 5903 kcal
  • 13% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    797.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 278 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt egy kis cukorral tejben felfuttatjuk, majd minden hozzávalót összekeverünk, és alaposan kidagasztjuk.
  2. A tésztát 4 cipóra osztjuk, majd fél órát kelesztjük.
  3. A cipókat egyesével kinyújtjuk 0,5 cm vastagra, kb. 30 cm átmérőjűre. Olvasztott vajjal megkenjük, majd negyedeljük, végül a negyedeket harmadoljuk.
  4. A szélesebb felén kicsit kihúzzuk, majd a csúcsánál is kicsit húzunk rajta, feltekerjük, tepsibe rakjuk. Ezt követően 1 órán át még kelesztjük.
  5. Kelés után tojással lekenjük, majd ízlés szerint megszórjuk sajttal, köménymaggal, sóval, szezámmaggal, stb. Tekerés előtt meg is tölthetjük, ha kedvünk tartja császárszalonnával, sajttal, stb.
  6. 190 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C

Nagyon finom puha, ugyanakkor kívül ropogós, sós finomság. Kedvünk szerint ízesíthetjük, tölthetjük. Ebből az adagból 48 db kis kifli lesz.

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Káposztás cvekedlikocka

A sós vendégvárók, sose maradhatnak le az ünnepi asztalunkról. Legjobban egy ital mellé csúsznak, de még akár evés után is kitölthetjük velük a levegős helyeket. A legkedveltebb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...