r
Nosalty Logó

Sajtos-kefíres kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos-kefíres kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1541 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 6160 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 313 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    87 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2744.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    1664 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    606 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    580 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 1541 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.1 g

Zsír

  • Összesen
    348.1 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    764 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10979.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    314 mg
  • Kálcium
    1657 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    2046 mg
  • Nátrium
    6654 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    586.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    593.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2424 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    693 micro
  • Kolin:
    609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2319 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1279 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 6160 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk. Ez idő alatt a lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, s beleöntjük a megkelt élesztőt. Beleütünk 2 egész tojást, hozzáadunk 1 tk sót és a kefírrel és az olajjal kemény tésztát gyúrunk. (Fontos, hogy kemény legyen a tészta, különben sütés közben a kiflik ellapulnak.)
  2. A kész tésztát gyúrótáblára tesszük és 8 egyenlő részre osztjuk. A cipókat 30 percig pihentetjük.
  3. Amíg a tészta pihen, a margarint összekeverjük a tömlős sajtokkal és 1 tk sóval.
  4. A cipókból mindig kettőt nyújtunk ki, kb. azonos méretűre, s az elsőt megkenjük a sajtos margarin 1/4 részével, majd ráillesztjük a második lapot, s még egy picit nyújtjuk.
  5. A derelyemetsző segítségével 8 vagy 16 részre szabjuk fel, s szélesebb felétől jó szorosan feltekerjük.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsiben 2 órán át pihentetjük. Majd felvert tojással megkenjük, megszórjuk reszelt sajttal és közepesen meleg sütőben 1/2 óra alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 175
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12361
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 23.

Ajánló

Ha tényleg vendégek érkeznek, akkor 16 részre vágom a lángosokat, ha nem, akkor jó nagy nagy kifliket sütök, ami karamellás tejjel kitűnő uzsonna a gyerekeknek...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A családomnak ez a klasszikus vendégváró sós nasi, így elég gyakran készül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...