r
Nosalty Logó

Sajtos-karfiolos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Sajtos-karfiolos pite
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Pite

Sajtszósz

Karfiollevél chipsz

Összesen 495 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Pite

Sajtszósz

Karfiollevél chipsz

Összesen 4954 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Pite

Sajtszósz

Karfiollevél chipsz

Összesen 148 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1354.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    468 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 495 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.8 g

Zsír

  • Összesen
    381.8 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1988 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13547.1 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    4681 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    3385 mg
  • Nátrium
    4910 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1098.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2812 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    272 mg
  • D vitamin:
    446 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    623 micro
  • Kolin:
    1363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2767 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    551 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1716 micro
Összesen 4954 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Pite

Sajtszósz

Karfiollevél chipsz

Elkészítés

Pite

  1. Pároljuk meg a (nagyobb) egész karfiolt, amíg éppen csak megpuhul (kb. 15 perc, vízgőzben). Miután elkészült, tegyük félre hűlni.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A kisebb karfiolt vágjuk durvára, majd tegyük egy tepsibe, sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg 3 evőkanál olívaolajjal, szórjuk meg szerecsendióval, és süssük aranybarnára (25 perc alatt). Hagyju,k hogy kissé kihűljön, majd tegyük át egy turmixgépbe a tojásokkal, a reszelt cheddarral, fokhagymával, mustárral és tejszínnel együtt. Pépesítsük teljesen sima pürévé, és fűszerezzük még sóval, borssal ha szükséges.
  3. Egy 18 cm-es tortakarika alját és oldalát béleljük ki leveles tésztával. Szurkáljuk meg az alját, és béleljük ki sütőpapírral. Töltsük meg sütőbabbal, és vakon süssük előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig. Miután elősült, hagyjuk kihűlni.
  4. Az alapot töltsük meg 3/4-ig a sült karfiolpürével, majd helyezzük az egész párolt karfiolt a közepére. Tegyük köré a maradék pürét, de úgy, hogy a karfiol kilátszódjon.
  5. Kenjük meg a maradék olajjal, és addig süssük 180 fokon, amíg a tészta ropogós lesz, a karfiol teteje pedig sötét aranyszínű (ez kb. 30-40 perc). Ha nagyon pirulna a tészta széle, takarjuk le fóliával. Miután kisült, hagyjuk hűlni, majd vegyük le róla a tortakarikát.
  6. Tálaláshoz helyezzük a pitét egy tálalótányérra, kanalazzuk rá a sajtszószt (lásd: Sajtszósz), és szórjuk meg reszelt gruyére sajttal.

Sajtszósz

  1. A cheddarszószhoz turmixoljunk össze 200 ml tejet a reszelt cheddarral és a tojásokkal, ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval. Dolgozzuk teljesen simára. Tegyük át egy lábasba, és folyamatos kevergetés mellett melegítsük fel. Vigyázzunk, nehogy rántotta legyen előle, ezért mérsékelt lángon főzzük. Öntsük a keveréket egy tálba, és tegyük a hűtőbe, amíg teljesen kihűl (1-2 órára).
  2. Amíg hűl a pite, a maradék tejet tegyük egy kis lábasba, és melegítsük fel alacsony hőfokon. Vegyük ki a cheddaros alapot a hűtőből, tegyük át egy turmixgépbe, és fokozatosan hozzáadagolva a meleg tejet, dolgozzuk simára. Ízlés szerint fűszerezzük borssal és néhány csepp ecettel.
  3. Ne melegítsük újra a cheddaros pudingot, mert a keverék csomós lesz. A legjobb, ha tálalás előtt frissen készítjük el.

Karfiollevél chipsz

  1. A karfiolok jól megmosott és megszárított leveleit közepes méretűre vágjuk, vagy tépkedjük. Kevés olívaolajjal és borssal összeforgatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire halmozzuk. 200 fokon 12-15 perc alatt ropogósra sütjük. Sütés után - még langyosan - durva szemű sóval megszórjuk. Tálaskor a piteszeletek tetejét dekoráljuk vele.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2079
  • Feltöltés dátuma: 2024. január 19.

Ajánló

Ahogy például a fodros kelből, úgy a karfiol leveleiből is ízletes csipszet készíthetünk, ami egészségtudatos alternatívája a bolti zöldségcsipszeknek.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

Sajtos-karfiolos pite
Gerzsenyi Flóra 414 recept

Ebben a receptben a karfiol két legjobb elkészítési módját láthatjátok egy látványos ételben, ami ráadásul egy ultimét vega fogás is. Érdemes elkészíteni!

Hozzávalók

Pite

Sajtszósz

Karfiollevél chipsz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...