r
Nosalty Logó

Sajtos karaj tepsiben

5,0

1 ÉRTÉKELÉS22 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Sajtos karaj tepsiben
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

857
Kalória
53.3g
Fehérje
28.2g
Szénhidrátok
58.1g
Zsír
205g
Víz
206.2g
Koleszterin
900mg
Rost
1.9g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 857 kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 5140 kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 246 kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1805.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    676 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    205 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 857 kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    319.7 g

Zsír

  • Összesen
    348.8 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    163 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10833.2 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    414 mg
  • Kálcium
    1893 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    4027 mg
  • Nátrium
    4055 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    1229.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1242 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    283 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    789 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1225 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 5140 kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 246 kcal

Elkészítés

  1. A karajszeleteket mossuk, sózzuk, és klopfoljukszép vékonyra.
  2. Egy széles tálat szórjunk meg bőven liszttel, a fűszereket keverjük hozzá, a hússzeleteket ebben forgassuk meg.
  3. Keressünk egy nagyobb tepsit, aminek az aljára csipkedjünk pár vajdarabkát, majd egymás mellé helyezzük el először a bacont, utána a hússzeleteket.
  4. Minden szelet tetejére tegyünk egy nagy kanál tejfölt, és oszlassuk el rajtuk egyenletesen, majd locsoljuk meg olívaolajjal.
  5. Reszelt sajttal és friss borssal szórjuk meg a rakottas tetejét, 1 dl vizet öntsünk alá, fóliázzuk be és tegyük (200 fokra) előmelegített sütőbe.
  6. Fél óra múltán vegyük le a fóliát, és süssük aranybarnára a tetejét.
  7. Tálaljuk rizzsel, sült krumplival vagy csak salátával. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x32x4

Korábban mindig csirkemellet sütöttem sajttal, mindenféle lisztezés nélkül, de amióta barátnőmnél megláttam a sütőből frissen érkező, gyönyörű, tepsinyi sajtos karajt, azóta szinte csak ezt a sokkal csinosabb küllemű verziót készítem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!