r
Nosalty Logó

Sajtos hagymás muffin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos hagymás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 549 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4380 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1702.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    888 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 549 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    138 g

Zsír

  • Összesen
    241 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1005 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13620.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    2813 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    3160 mg
  • Nátrium
    7107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    663 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    207 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    705 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1094 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    794 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2319 micro
Összesen 4380 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    849.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A sajtot lereszeljük, a hagymát nagyon apróra vágjuk, majd kevés vajon pirítjuk, míg aranysárga nem lesz. (Kevés sajtot tegyünk félre, hogy a muffinok tetejét meg tudjuk szórni.)
  3. A lisztet, sajtot, tömlős sajtot, sütőport, a pirított hagymát és egy teáskanál sót egy tálban keverjünk össze.
  4. Egy másik tálban a tojásokat, a joghurtot, az olajat és szintén egy teáskanál sót összekeverünk.
  5. A két keveréket egybevegyítve egy ragacsos tésztát kapunk, amelyet muffin papírral bélelt sütőformákba mérünk. (Én minden formába egy-egy evőkanállal tettem.)
  6. A maradék reszelt sajtot a muffinok tetejére szórjuk, majd mehetnek az előmelegített sütőbe.
  7. Addig sütjük, míg a muffinok szépen felfújódnak és a sajt is megpirult a tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2234
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eddig még sohasem sütöttem sós muffint, ezért úgy gondoltam, épp ideje lenne kipróbálni. Elkezdtem böngészni az interneten, egy egyszerű muffint szerettem volna sütni, és végül a sajtos-hagymásra esett a választás. Egy szép szombat reggelen el is indultam beszerezni az esetleges hozzávalókat, mert igazából én nem szoktam a recepteket követni, szeretek saját magam kísérletezni, ezért mindenből vettem egy keveset. Hazaérve neki is láttam elkészíteni életem első sós muffinját. A végeredmény egész jó lett. A tészta, amelyet készítettem, lyukacsos bélszerkezetet adott a muffinoknak, a sajttól lágy és puha lett, a külseje pedig ropogós. A hagyma és a sajt íze tökéletes harmóniában vannak egymással. Talán egy kevés pirított szalonna még inkább feldobta volna... Ami nem tetszik, hogy kissé nehezen csúszik, talán egy-egy sajt darabkát elrejthettem volna a közepébe. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...