r
Nosalty Logó

Sajtos-gombás csirkemellcsíkok rizibizivel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtos-gombás csirkemellcsíkok rizibizivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 480 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 2402 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 128 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1397.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    276 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 480 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.1 g

Zsír

  • Összesen
    114.5 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    595 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6988.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    2378 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    2163 mg
  • Nátrium
    2017 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1379.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1174 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    632 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1116 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    695 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    699 micro
Összesen 2402 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemelleket csíkokra vágjuk, besózzuk és borsozzuk, öntünk rá egy kevés kis olívaolajat, és a hűtőbe tesszük állni fél-1 órára.
  2. Serpenyőben a húst megpirítjuk pár percig, amíg a külseje fehér nem lesz. Ezután félretesszük a csirkemellcsíkokat egy kis tálkába.
  3. A lilahagymát felkockázzuk, majd a serpenyőben, amiben sült a hús, üvegesre pirítjuk. A gombát megmossuk, és felszeleteljük.
  4. Amikor kész a hagyma, a húst és a felszeletelt gombát beleöntjük, és felöntjük kevés kis vízzel. Ekkor fűszerezzük teljesen ízlés szerint. Majoránna nagyon jól illik hozzá, de a rozmaringot is meleg szívvel ajánlom.
  5. Lefedjük a serpenyőt, és magas tűzön sütjük, amíg a víz el nem párolódik alóla.
  6. A trappista sajtot lereszeljük, és megszórjuk vele a húst. Fedő nélkül, alacsony tűzön tovább sütjük addig, ameddig rá nem olvad a sajt.
  7. A rizst elkészítjük a szokásos módon, amikor kész, beleöntjük a zöldborsót, annyit, amennyit szeretnénk. Tálalhatjuk is!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1872
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diéta alatt untam a sima natúr csirkemellet, így gondoltam, felturbózom. Aki tényleg "fogyis"-ra szeretné elkészíteni, az vegyen light sajtot. :) Nagyon nagyon finom, főleg, hogy ropog a gomba, a sajt meg szinte elolvad az ember szájában!

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...