Sajtos gombaleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
313g zöldség alaplé22 kcal
-
75g burgonya43 kcal
-
88g csiperkegomba19 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
43g sárgarépa16 kcal
-
35 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
-
25g tömlős krémsajt45 kcal
-
1g kapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
298
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1250g zöldség alaplé88 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
350g csiperkegomba75 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
100g tömlős krémsajt180 kcal
-
3g kapor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1191
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
51.5g zöldség alaplé4 kcal
-
12.4g burgonya7 kcal
-
14.4g csiperkegomba3 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
7g sárgarépa3 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
6.2g habtejszín18 kcal
-
4.1g tömlős krémsajt7 kcal
-
0.1g kapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
49
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1290.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 1048 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 199.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 423 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 1315 micro
-
β-karotin 3157 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
298
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.8 g
Zsír
-
Összesen 77.2 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 167 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5161.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 216 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 590 mg
-
Nátrium 4191 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.2 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 796.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1693 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 146 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 411 micro
-
α-karotin 5261 micro
-
β-karotin 12628 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 411 micro
Összesen
1191
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 212.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 173 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 217 micro
-
β-karotin 520 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
49
kcal
Hozzávalók
-
1.3 l zöldség alaplé
-
300 g burgonya
-
350 g csiperkegomba
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 nagy db sárgarépa
-
2 ek napraforgó olaj
-
150 ml habtejszín
-
100 g tömlős krémsajt
-
1 ek kapor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk, kb. 1,5 cm-es négyzetekre vágjuk. A gombát megtisztítjuk, először ketté-, majd szeletekre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, durvára reszeljük.
- A levest egy fazékba tesszük, felfőzzük, hozzáadjuk a burgonyát, kb. 10 percig főzzük.
- Közben egy serpenyőben kevés olajat felforrósítunk, a gombát kb. 5 percig pirítjuk, majd kivesszük. A maradék olajat a serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a sárgarépát és a hagymát, és kb. 5 percig dinszteljük.
- A gombát, a hagymás sárgarépát és a tejszínt a leveshez adjuk. Sóval, borssal ízesítjük, felfőzzük, és kb. 8-10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a sajtot, és állandóan kavargatva felolvasztjuk a levesben.
- Levesszük a tűzről, megszórjuk a kaporral, ha szükséges, sóval, borssal utánaízesítünk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 460
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 26
- Össznézettség: 27825
- Feltöltés dátuma: 2017. június 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy egyszerű és nagyon finom leves. Tálaljuk fokhagymás pirítóssal.