r
Nosalty Logó

Sajtos-diós polenta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Sajtos-diós polenta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 489 kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 1953 kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1163.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 489 kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.9 g

Zsír

  • Összesen
    136.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4652.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    866 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    455 mg
  • Foszfor
    1336 mg
  • Nátrium
    1909 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2046 micro
Összesen 1953 kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldséglevest felforraljuk, és folyamatos keverés mellett belecsurgatjuk a kukoricadarát, 5 perc alatt megfőzzük.
  2. Ha elkészült, hozzákeverjük a sót, a borsot, a szerecsendiót és a reszelt sajtot.
  3. Kivajazott tepsiben elsimítjuk a polentát, és a tetejére szórjuk a durva pirított diót, amit rásimítunk.
  4. Előmelegített sütőben alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8145
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-diós polenta
Évi néni 1830 recept

Szeretem a polentát, így őt választottam a csirke mellé egyik köretnek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...