r
Nosalty Logó

Sajtos-csirkés calzone

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos-csirkés calzone
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 931 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3732 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 177 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1955.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    759 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    8234 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 931 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209.3 g

Zsír

  • Összesen
    129 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7823 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    1633 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    2464 mg
  • Nátrium
    3038 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    425.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1308.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    888 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    592 mg
  • Retinol - A vitamin:
    739 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1675 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    32936 micro
  • Lut-zea
    1113 micro
Összesen 3732 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1556 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A töltelék elkészítéséhez egy fej hagymát apróra vágunk, majd olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, 3 gerezd fokhagymát, bazsalikomot, oregánót, majd sózzuk, borsozzuk. Az így kapott pizzaszószt 3 percig lassú tűzön felforraljuk. Ezután adjuk hozzá a kockákra vágott paradicsomot, porpaprikát és 1 percig főzzük tovább, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A csirkemellfilét megmossuk, csíkokra szeleteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Egy teflon serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd 10 perc alatt pirosra sütjük.
  3. A lilahagymát hajszál vékonyra felszeleteljük, fölaprítjuk az olívabogyókat, egy fél chili paprikát, oregánót, bazsalikomot szórunk rá, 2 gerezd zúzott fokhagymával és sóval, borssal ízesítjük, majd végül fél citrom levét ráfacsarjuk.
  4. Egy szilikon nyújtólap közepére szórjuk a liszttel elkevert búzadarát. A közepébe mélyedést vájunk, beleöntjük a langyos vizet, majd beleszórjuk az élesztőt, cukrot, csipetnyi sót. Egy villa segítségével körkörösen összekeverjük, míg gyúrható állaga nem lesz, majd onnantól kézzel gyúrjuk tovább szép simára a tésztát.
  5. A kész tésztát gyúrás után egyből elnyújthatjuk 0,5 cm vastagságra. Az elkészült pizzaszószunkat egy kanál segítségével szétterítjük a tésztán, majd a közepére hosszanti irányban elterítjük a húst, rászórjuk az olívabogyós lilahagymát, illetve a reszelt sajtot. A tésztának a szélét tojásfehérjével megkenjük (ragasztás céljából) és áthajtogatjuk, majd a végeit gondosan behajtjuk. (Érdemes egy hústűvel rögzíteni a calzone két végét.)
  6. A szilikon nyújtólapot felemelve, valaki segítségével óvatosan áthelyezzük a kész calzone-t egy kizsírozott tepsibe. Ezek után előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük, majd kivesszük, megkenjük tojássárgájával, és további 10 percig sütjük.
  7. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x3
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9070
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a story is hasonló, mint a többi, egy olyan történet, amikor valami megszületik a gondolataimban, persze ahogyan én csinálnám, és ezt a gondolatot megvalósítom. Szerintem nem kell mindenhez a receptkönyv, elég, ha ismerjük az ízeket és alapanyagokat. Ezek után már csak játék a főzés.:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...