Sajtos-csirkés calzone
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
50g búzadara180 kcal
-
3 kcal
-
50g víz0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g cukor2 kcal
A töltelékhez
-
100g csirkemellfilé120 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
12 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
10g olívaolaj88 kcal
-
0 kcal
-
25g olajbogyó29 kcal
Összesen
931
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
200g búzadara720 kcal
-
13 kcal
-
200g víz0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
A töltelékhez
-
400g csirkemellfilé480 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
48 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
0 kcal
-
100g olajbogyó116 kcal
Összesen
3732
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
14.2g finomliszt52 kcal
-
9.4g búzadara34 kcal
-
0.2g instant élesztő1 kcal
-
9.4g víz0 kcal
-
2.6g tojás3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
A töltelékhez
-
18.9g csirkemellfilé23 kcal
-
9.4g paradicsom2 kcal
-
2 kcal
-
4.3g vöröshagyma2 kcal
-
9.4g sajt33 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
4.3g lilahagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
1.9g olívaolaj17 kcal
-
0 kcal
-
4.7g olajbogyó5 kcal
Összesen
177
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.3 g
Zsír
-
Összesen 32.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1955.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 408 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 616 mg
-
Nátrium 759 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 327.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 222 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 185 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 419 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 8234 micro
-
Lut-zea 278 micro
Összesen
931
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 209.3 g
Zsír
-
Összesen 129 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 718 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7823 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 242 mg
-
Kálcium 1633 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 407 mg
-
Foszfor 2464 mg
-
Nátrium 3038 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 425.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1308.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 888 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 86 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 494 micro
-
Kolin: 592 mg
-
Retinol - A vitamin: 739 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 1675 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 32936 micro
-
Lut-zea 1113 micro
Összesen
3732
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 369.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1556 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
177
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
300 g finomliszt
-
200 g búzadara
-
4 g instant élesztő
-
1 db tojás
-
1 csipet só
-
0.5 teáskanál cukor
A töltelékhez
-
40 dkg csirkemellfilé
-
2 db paradicsom
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
20 dkg sajt
-
5 gerezd fokhagyma
-
1 db lilahagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
chili ízlés szerint
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
5 ek olívaolaj
-
fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- A töltelék elkészítéséhez egy fej hagymát apróra vágunk, majd olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, 3 gerezd fokhagymát, bazsalikomot, oregánót, majd sózzuk, borsozzuk. Az így kapott pizzaszószt 3 percig lassú tűzön felforraljuk. Ezután adjuk hozzá a kockákra vágott paradicsomot, porpaprikát és 1 percig főzzük tovább, majd hagyjuk kihűlni.
- A csirkemellfilét megmossuk, csíkokra szeleteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Egy teflon serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd 10 perc alatt pirosra sütjük.
- A lilahagymát hajszál vékonyra felszeleteljük, fölaprítjuk az olívabogyókat, egy fél chili paprikát, oregánót, bazsalikomot szórunk rá, 2 gerezd zúzott fokhagymával és sóval, borssal ízesítjük, majd végül fél citrom levét ráfacsarjuk.
- Egy szilikon nyújtólap közepére szórjuk a liszttel elkevert búzadarát. A közepébe mélyedést vájunk, beleöntjük a langyos vizet, majd beleszórjuk az élesztőt, cukrot, csipetnyi sót. Egy villa segítségével körkörösen összekeverjük, míg gyúrható állaga nem lesz, majd onnantól kézzel gyúrjuk tovább szép simára a tésztát.
- A kész tésztát gyúrás után egyből elnyújthatjuk 0,5 cm vastagságra. Az elkészült pizzaszószunkat egy kanál segítségével szétterítjük a tésztán, majd a közepére hosszanti irányban elterítjük a húst, rászórjuk az olívabogyós lilahagymát, illetve a reszelt sajtot. A tésztának a szélét tojásfehérjével megkenjük (ragasztás céljából) és áthajtogatjuk, majd a végeit gondosan behajtjuk. (Érdemes egy hústűvel rögzíteni a calzone két végét.)
- A szilikon nyújtólapot felemelve, valaki segítségével óvatosan áthelyezzük a kész calzone-t egy kizsírozott tepsibe. Ezek után előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük, majd kivesszük, megkenjük tojássárgájával, és további 10 percig sütjük.
- Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30x3
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 106
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 9070
- Feltöltés dátuma: 2013. február 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ez a story is hasonló, mint a többi, egy olyan történet, amikor valami megszületik a gondolataimban, persze ahogyan én csinálnám, és ezt a gondolatot megvalósítom. Szerintem nem kell mindenhez a receptkönyv, elég, ha ismerjük az ízeket és alapanyagokat. Ezek után már csak játék a főzés.:)