r
Nosalty Logó

Sajtos burgonyás tallérok

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Sajtos burgonyás tallérok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tallérokhoz:

Azon kívül:

Összesen 608 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tallérokhoz:

Azon kívül:

Összesen 1213 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tallérokhoz:

Azon kívül:

Összesen 196 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1528.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    760 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 608 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    67.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3057.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    683 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    674 mg
  • Nátrium
    1520 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    472 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    906 micro
Összesen 1213 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

A tallérokhoz:

Azon kívül:

Elkészítés

A tallérokhoz:

  1. A burgonyapürét eldolgozzuk a tojással, majd hozzáadjuk lisztet, az apróra vágott hagymát és a sajtot. Jól eldolgozzuk, sóval, borssal ízesítjük.
  2. A masszát 8 egyforma részre osztjuk, golyókká formázzuk, majd lisztezett munkalapon kb. 1 cm vastagságú tallérokká lapítjuk.
  3. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük. A tallérokat a forró olajban oldalanként kb. 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 221
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12263
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy egyszerű és finom recept a maradék főtt burgonya vagy burgonyapüré felhasználásához. Tálaljuk a forró tallérokat fűszeres joghurttal leöntve.

Hozzávalók

A tallérokhoz:

Azon kívül:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...