r
Nosalty Logó

Sajtos-baconös csirkemáj krumplival

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Csaba Magdi
Sajtos-baconös csirkemáj krumplival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2435 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1489.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    657 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3023 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    572 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2942 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    872 micro
  • β-crypt
    170 micro
  • Likopin
    35 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 609 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.6 g

Zsír

  • Összesen
    148.4 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1470 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5958.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    522 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    2168 mg
  • Nátrium
    2628 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1260.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12090 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    60 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    412 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    392 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2286 micro
  • Kolin:
    933 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11767 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    3487 micro
  • β-crypt
    682 micro
  • Likopin
    141 micro
  • Lut-zea
    1387 micro
Összesen 2435 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    610 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    593 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsük elő a bacon (ne legyen egymásra tapadva).
  2. Mossuk meg a májakat, szedjük le a felesleges inakat stb. Majd vágjuk ketté.
  3. Kizsírozunk egy nagyobbacska jénai tálat (vagy) egy kisebb tepsit.
  4. Alulra tesszük az összevágott nyers krumplit.
  5. Fűszerezzük, és belekeverjük a petrezselymet, és a csíkokra vágott pritamin paprikát, fokhagymát. (Ne legyen sótlan!)
  6. Tegyünk kb. 1 dl vizet is alá.
  7. Göngyöljük be a májakat egyenként a baconba, tegyük sorba a krumpli tetejére.
  8. Szórjuk meg a reszelt sajttal. Sózni nem kell.
  9. Fedjük be alufóliával, és süssük 60 percet, majd fólia nélkül még, amíg piros nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 411
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 26073
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csaba Magdi 50 recept

Ha jön a tavasz ezzel indítom az újkrumpli szezont. Igaz, akkor hamarabb kész van, és fólia és víz sem kell hozzá. Télen és nyáron egyaránt igazi egytál étel. Zsírt minimálisan tartalmaz. Salátát készíthetünk hozzá bőségesen. Mi friss, rozsos császárzsömlével ettük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...