r
Nosalty Logó

Sajtkrémmel dúsított vargabéles

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Sajtkrémmel dúsított vargabéles
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1045 kcal
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 8362 kcal
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 256 kcal
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.4 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 1045 kcal
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    262.1 g

Zsír

  • Összesen
    277.5 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3058 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    394 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    1512 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1155.3 g
  • Cukor
    553 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1448 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 8362 kcal
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy négyliteres fazékba 3 liter vizet öntünk, hozzáadjuk a 0.5 kk. sót, 2 ek. étolajat, majd feltesszük forrni. Ha már forr, beletesszük a cérnametéltet, és megszokott módon kifőzzük, majd hideg víz alatt leszűrjük, egy nagy tálba tesszük, langyosra hűtjük.
  2. Közben a mazsolát beáztatjuk a rumba 10-percre. Azután leszűrjük.
  3. Ha tésztánk langyosra hűlt, hozzáadjuk a finom szemcséjű kristálycukrot, túrót, sajtkémet, reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot, mazsolát. Fakanállal jól összekeverjük, majd félretesszük.
  4. Egy 36x40 cm tepsit kizsírozunk, réteslapokat kihajtjuk, és négy lapot tepsibe teszünk. Majd a tejföl felével jól megkenjük a felső lapot.
  5. Egyenletesen rásimítjuk a tölteléket, majd maradék réteslapokat rátesszük.
  6. Maradék tejföllel megkenjük, és a két evőkanál olvasztott zsírral meglocsoljuk.
  7. Előmelegített sütőben először 205 fokon sütjük, 20 percig, majd egyszeri tepsifordítással tovább sütjük 200 fokon, míg szép piros nem lesz a teteje.
  8. Ha megsült, kivesszük, tepsiben hagyjuk kihűlni, ha kihűlt, vaníliás porcukorral megszórjuk a tetejét. Kockára vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x40
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 646
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 02.

Ajánló

Ajánlani tudom egy hétköznapi főzelék vagy kiadós leves után második fogásként. De lehet hétvégére desszertnek, gyerekeknek túra utáni uzsonnára, de fogyasztható reggeliként is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtkrémmel dúsított vargabéles
Gabimami58 139 recept

Az eredeti vargabéles mindenki számára ismert. Én megleptem a családom, natúr sajtkrémmel dúsítottam. Nem szóltam nekik, hogy mit tettem bele, megvártam, míg ők mit szólnak hozzá. Nagyon ízlett nekik, azt mondták, mama ez sokkal krémesebb így, mint az előzők. Azt kérdezték, tejszínhabot tetem bele, mondtam, nem, volt itthon sajtkrémem, azt használtam el. Majdnem odaértünk, hogy nekem egy szeletet sem hagynak, de ez számomra öröm, már tudom, érdemes nekik máskor sütni. Péter unokám szavát idézve, mama te nagyon sokáig éljél, és készíts nekünk sok finom sütit, és kaját is, tudod, most, amit megint ebédre főztél, sokkal jobban ízlik, mint a sima paradicsomos káposzta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...