Sajtkrémmel dúsított vargabéles
- 13% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
75g cérnametélt278 kcal
-
6g rum14 kcal
-
19g mazsola56 kcal
-
125g sovány túró118 kcal
-
63g krémsajt156 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
15 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
19g réteslap55 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
6g sertészsír51 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
- 13% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
600g cérnametélt2226 kcal
-
50g rum116 kcal
-
150g mazsola449 kcal
-
1000g sovány túró940 kcal
-
500g krémsajt1250 kcal
-
400g cukor1548 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
150g réteslap443 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
45g sertészsír406 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
- 13% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
18.4g cérnametélt68 kcal
-
1.5g rum4 kcal
-
4.6g mazsola14 kcal
-
30.7g sovány túró29 kcal
-
15.3g krémsajt38 kcal
-
12.3g cukor47 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
4.6g réteslap14 kcal
-
9.2g tejföl18 kcal
-
1.4g sertészsír12 kcal
-
0.9g sertészsír8 kcal
- 13% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.8 g
Zsír
-
Összesen 34.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 382.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 189 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144.4 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 42.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 181 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
- 13% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 262.1 g
Zsír
-
Összesen 277.5 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 248 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3058 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 394 mg
-
Kálcium 534 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 403 mg
-
Foszfor 1512 mg
-
Nátrium 173 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1155.3 g
-
Cukor 553 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 340.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 372 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 77 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1448 micro
-
Kolin: 203 mg
-
Retinol - A vitamin: 363 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 121 micro
- 13% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 93.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 10.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Hozzávalók
-
60 dkg cérnametélt
-
0.5 dl rum
-
15 dkg mazsola
-
1 kg sovány túró
-
50 dkg krémsajt
-
40 dkg cukor
-
3 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
Elkészítés
- Egy négyliteres fazékba 3 liter vizet öntünk, hozzáadjuk a 0.5 kk. sót, 2 ek. étolajat, majd feltesszük forrni. Ha már forr, beletesszük a cérnametéltet, és megszokott módon kifőzzük, majd hideg víz alatt leszűrjük, egy nagy tálba tesszük, langyosra hűtjük.
- Közben a mazsolát beáztatjuk a rumba 10-percre. Azután leszűrjük.
- Ha tésztánk langyosra hűlt, hozzáadjuk a finom szemcséjű kristálycukrot, túrót, sajtkémet, reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot, mazsolát. Fakanállal jól összekeverjük, majd félretesszük.
- Egy 36x40 cm tepsit kizsírozunk, réteslapokat kihajtjuk, és négy lapot tepsibe teszünk. Majd a tejföl felével jól megkenjük a felső lapot.
- Egyenletesen rásimítjuk a tölteléket, majd maradék réteslapokat rátesszük.
- Maradék tejföllel megkenjük, és a két evőkanál olvasztott zsírral meglocsoljuk.
- Előmelegített sütőben először 205 fokon sütjük, 20 percig, majd egyszeri tepsifordítással tovább sütjük 200 fokon, míg szép piros nem lesz a teteje.
- Ha megsült, kivesszük, tepsiben hagyjuk kihűlni, ha kihűlt, vaníliás porcukorral megszórjuk a tetejét. Kockára vágva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 36x40
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 647
- Feltöltés dátuma: 2017. április 02.
Ajánló
Ajánlani tudom egy hétköznapi főzelék vagy kiadós leves után második fogásként. De lehet hétvégére desszertnek, gyerekeknek túra utáni uzsonnára, de fogyasztható reggeliként is.
Receptjellemzők
Az eredeti vargabéles mindenki számára ismert. Én megleptem a családom, natúr sajtkrémmel dúsítottam. Nem szóltam nekik, hogy mit tettem bele, megvártam, míg ők mit szólnak hozzá. Nagyon ízlett nekik, azt mondták, mama ez sokkal krémesebb így, mint az előzők. Azt kérdezték, tejszínhabot tetem bele, mondtam, nem, volt itthon sajtkrémem, azt használtam el. Majdnem odaértünk, hogy nekem egy szeletet sem hagynak, de ez számomra öröm, már tudom, érdemes nekik máskor sütni. Péter unokám szavát idézve, mama te nagyon sokáig éljél, és készíts nekünk sok finom sütit, és kaját is, tudod, most, amit megint ebédre főztél, sokkal jobban ízlik, mint a sima paradicsomos káposzta.