r
Nosalty Logó

Sajtkrémes sajtos rúd

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtkrémes sajtos rúd
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1291 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5162 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 343 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    65.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1022.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    456 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 1291 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.7 g

Zsír

  • Összesen
    262.9 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    926 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4089.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    1150 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    1534 mg
  • Nátrium
    876 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    558.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1859 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1824 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    588 micro
Összesen 5162 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 343 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az 1 dl tejet a csipet cukorral és az élesztővel megfuttatjuk.
  2. A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a vajat, és azt elmorzsoljuk benne. Utána pedig a sajtkrémet, és azt is kicsit eloszlatjuk.
  3. Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a liszthez, és az egész tojással elkezdjük összegyúrni, közben annyi tejet öntünk hozzá, hogy ne túl lágy egynemű tésztát kapjunk. Majd pihentetjük egy kicsit, hogy jól nyújtható legyen.
  4. Kis ujjnyi vastagra nyújtjuk, lehetőleg szögletes formára. Az egész tetejét lekenjük tojássárgával. Megszórjuk bőven reszelt sajttal. Felcsíkozzuk, 3 centis kis rudakat vágunk belőle. Mi a jó aprót szeretjük :)
  5. Előmelegített sütőben 200 fokon szép aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11978
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A párom kedvenc nassolni valója a sajtos rúd. Nem lehet eleget sütni belőle. Gondoltam, kicsit felturbózom, és ez lett a végeredmény. Mivel elég puha, mintsem omlós, szerintem pogácsaként is megállja a helyét!

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...