r
Nosalty Logó

Sajtkrémes kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Sajtkrémes kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

Összesen 404 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

Összesen 3230 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

Összesen 257 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 404 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.5 g

Zsír

  • Összesen
    128.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4619.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    937 mg
  • Nátrium
    2939 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432.7 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    498 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    599 micro
Összesen 3230 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

a tésztához

a töltelékhez

Elkészítés

a tésztához

  1. A liszt felét rakjuk robotgépbe a cukorral, sóval meg az élesztővel, keverjük össze. Öntsük hozzá a zsírt, a tejet, vizet, üssük hozzá a tojást, és közepes sebességen keverjük 1 percig. Adjunk hozzá még annyi lisztet, hogy könnyen kezelhető tésztát kapjunk. Ne legyen se túl lágy, se túl kemény.
  2. Lisztezett deszkán gyúrjuk 5 percig, majd rakjuk bele egy kiolajozott tálba a tésztát, megforgatva benne. Fóliázzuk le, és duplájára kelesztjük.

a töltelékhez

  1. Osszuk két részre a tésztát, nyújtsuk ki olyan 30 cm átmérőjű kerek lappá. Kenjük meg vékonyan a fele sajtkrémmel, a fele almaszósszal, szórjuk rá a fele darált diót, végül csurgassuk rá a fele mézet. Pizzavágóval szeljük fel 8 vagy 16 egyenlő cikkre (attól függ, mekkora kifliket szeretnénk), és a szélesebbik végéről indulva tekerjük fel.
  2. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, lazán fóliázzuk le, és hagyjuk 30 percig pihenni. A tészta másik felével ugyanígy járunk el. Mielőtt berakjuk a sütőbe, megkenjük a tetejét tojással.
  3. Forró sütőbe rakva pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 17 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3471
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Készítettem egy kéksajtos sajtkrémet, de a családból csak én kedvelem az ilyen karakteres ízeket. Így a többiek kedvéért kiflibe töltöttem (meg azért is, hogy ne én egyem egy hónapig).

Hozzávalók

a tésztához

a töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...