r
Nosalty Logó

Sajtgolyós óriás székely lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Sajtgolyós óriás székely lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 686 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 2739 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 171 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1978.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    1060 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    559 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1501 micro
Összesen 686 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    108.1 g

Zsír

  • Összesen
    143.4 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7915 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1385 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    1738 mg
  • Nátrium
    4241 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    997.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1071 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    866 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2235 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    6002 micro
Összesen 2739 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    648 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Tészta

Feltét

Elkészítés

Tészta

  1. A langyosra melegített cukorral elkevert vízben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A kimért lisztekbe tesszük a sót, a fokhagymaport, a lágyan elkevert tojást. Felolvasztjuk a margarint, és a felfutott élesztővel tésztát dagasztunk. Megkelesztjük langyos helyen(letakarva) kb. 45-50 perc alatt.
  3. Kikenhetünk egy nagy tepsit olajjal, és abba( két maréknyi tésztát félre téve)-belenyomkodjuk a lepény tésztát.
  4. Megkenjük sózott tejföllel, kirakjuk karikára vágott sárga cukkinival, kolbászkarikákkal, paradicsomszeletekkel. Jó sok sajtot reszelünk rá, melyet megszórunk lenmaggal és borssal.
  5. A félretett tésztából apró gömböket formálunk, aminek a közepébe elrejtünk kis darab sajtot. Ráhelyezzük a lepényünk szélére, körbe kissé belenyomva.
  6. Sütőben megsütjük 200 C-fokon kb. 20 perc alatt. Kihűlve fogyasztjuk. Jó étvágyat!!

Feltét

  1. A cukkinit, kolbászt ,paradicsomot karikára vágjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 253
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 19.

Ajánló

Ezt a lepényt én vékonyra igyekeztem a tepsibe nyomkodni, és ezért óriási nagy lett!! A kertben termett hozzá a sárga cukkini.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon sok Vidék íze újságot kaptam a szomszédomtól, ezekből szoktam én sokat sütögetni, és mivel kísérletező vagyok, szeretem kissé átvariálni a ételeket, sokszor az én ízlésemre. Azt veszem észre több receptnél, hogy hiányoznak belőle a fűszerek, pedig pontosan azok adják meg az elkészített étel ízét...... :-)))))

Hozzávalók

Tészta

Feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...