r
Nosalty Logó

Sáfrányos rizottó raguval

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
8zsuzsa8
Sáfrányos rizottó raguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 542 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2165 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    879.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    124 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 542 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.3 g

Zsír

  • Összesen
    63.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    337 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3518 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1246 mg
  • Nátrium
    1821 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    496.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    751 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 2165 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    634 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egyik hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a fokhagymát áttörjük.
  2. Aszalonnát apróra vágjuk, megpirítjuka kétféle hagymával.
  3. Hozzáadjuk a húst, a zsályát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Saját levében puhára pároljuk.
  4. Hozzákeverjük a paradicsompürét, összeforrlajuk.
  5. A másik hagymát is apróra vágjuk, az olajon megfuttatjuk. Rádobjuk a riszt, 1 percig pirítjuk
  6. Felöntjük a borral, megszórjuk a sáfránnyal/sáfrányos szeklicével.
  7. Kanalanként hozzáadjuk a húsleves, mindig csak annyit, amennyit a rizs felvesz. Folyamatosan kevergetjük, mert könnyen odakap. Lefedve, 10 percig pihentetjük tálalás előtt.
  8. Tálalásnál a rizottót tányérra halmozzuk, a közepére teszünk a raguból.
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3751
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sáfrányos rizottó raguval
8zsuzsa8 210 recept

Olasz étel, több mint 20 éve tanultam egy barátnőmtől. Akkoriban meg kellett alkudni: nem volt rizottónak való rizst, de sáfrányt sem lehetett beszerezni. Téli sízéseknél Tarvisioban sikerült jó alapanyagokat beszerezni, és bizony finomabb velük. Most már nálunk sem gond a kerekszemű, rizottónak való rizs, sáfrány is kapható. Ahogy az olaszok mondják, a rizs vízben születik, és borban hal meg. A borral való felöntés elengedhetetlen. Mivel az alkohol elpárolog főzés közben, gyerekeknek is készíthetjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...