r
Nosalty Logó

Sacher-torta Ági konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
agi8505
Sacher-torta Ági konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A mázhoz

A tálaláshoz

Összesen 790 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A mázhoz

A tálaláshoz

Összesen 6321 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A mázhoz

A tálaláshoz

Összesen 339 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 790 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.6 g

Zsír

  • Összesen
    296.7 g
  • Telített zsírsav
    173 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1847 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3907.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    716 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    499 mg
  • Foszfor
    1624 mg
  • Nátrium
    840 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    848.3 g
  • Cukor
    659 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    628 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1978 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    308 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    1082 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1933 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    520 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1425 micro
Összesen 6321 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 339 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A mázhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A puha vajat a porcukorral krémesre keverjük, majd a tojások sárgáját egymás után hozzákeverjük és sűrű, habos masszává verjük.
  2. Közben a csokoládét vízfürdőn felolvasztjuk, és azután a masszához adjuk.
  3. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd ezt is az előzőekhez keverjük, és a lisztet is óvatosan hozzákeverjük.
  4. A 22-24 cm átmérőjű tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, a masszát beletöltjük. 170 fokon kb. 1 órát sütjük. Amikor megsült, a tortát a formában hagyjuk kihűlni.
  5. Ha kihűlt, a tortát kétfelé vágjuk. A lekvárt felmelegítjük, és megkenjük vele a tésztát, összerakjuk, majd a külsejét is lekenjük vékonyan lekvárral. Hűtőbe rakjuk, hogy a lekvár kicsit visszadermedjen.
  6. A mázhoz a cukrot és a vizet 5-6 percig forraljuk, azután kicsit hűlni hagyjuk.
  7. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és a sziruphoz öntjük, simára keverjük.
  8. A mázat a tortára öntjük, és 1-2 gyors mozdulattal elsimítjuk. Hűtőbe tesszük, hogy a máz rászáradjon.
  9. Tejszínhabbal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 22-24
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15147
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 22.

Ajánló

Ha a szirup túlságosan kihűlt, és a csoki hozzáadásakor nagyon gyorsan szárad, akkor mielőtt a tortára kennénk, érdemes egy kicsit a gőz fölött langyosítani rajta, hogy könnyebben lehessen a tortára önteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sacher-torta Ági konyhájából
agi8505 20 recept

Már régóta ki szerettük volna próbálni a Sacher-tortát. Az első próbálkozásunk nem sikerült tökéletesre. Sok receptet átolvastam, míg végül egy német receptre nem bukkantam, amit lefordítottam, majd gyorsan ki is próbáltam. Az eredmény nagyon jó lett, az egész családnak ízlett, gyorsan elfogyott. Ezentúl sűrűbben kerül majd ez a desszert az asztalra.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A mázhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...