Sacher-torta Ági konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
agi8505
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
18g vaj125 kcal
-
14g porcukor53 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
30g tojásfehérje16 kcal
-
16g étcsokoládé89 kcal
-
14g cukor53 kcal
-
18g finomliszt64 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
70 kcal
A mázhoz
-
25g cukor97 kcal
-
16g víz0 kcal
-
19g étcsokoládé102 kcal
A tálaláshoz
-
25g habtejszín73 kcal
Összesen
790
kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
140g vaj1004 kcal
-
110g porcukor426 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
130g étcsokoládé710 kcal
-
110g cukor426 kcal
-
140g finomliszt510 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A töltelékhez
-
200g sárgabaracklekvár556 kcal
A mázhoz
-
200g cukor774 kcal
-
125g víz0 kcal
-
150g étcsokoládé819 kcal
A tálaláshoz
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
6321
kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
7.5g vaj54 kcal
-
5.9g porcukor23 kcal
-
6.4g tojássárgája21 kcal
-
12.9g tojásfehérje7 kcal
-
7g étcsokoládé38 kcal
-
5.9g cukor23 kcal
-
7.5g finomliszt27 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
10.7g sárgabaracklekvár30 kcal
A mázhoz
-
10.7g cukor41 kcal
-
6.7g víz0 kcal
-
8g étcsokoládé44 kcal
A tálaláshoz
-
10.7g habtejszín31 kcal
Összesen
339
kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 37.1 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 231 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 488.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 203 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 78.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 247 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 178 micro
Összesen
790
kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.6 g
Zsír
-
Összesen 296.7 g
-
Telített zsírsav 173 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 92 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1847 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3907.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 180 mg
-
Kálcium 716 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 499 mg
-
Foszfor 1624 mg
-
Nátrium 840 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 848.3 g
-
Cukor 659 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 628 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1978 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 308 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 255 micro
-
Kolin: 1082 mg
-
Retinol - A vitamin: 1933 micro
-
α-karotin 65 micro
-
β-karotin 520 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1425 micro
Összesen
6321
kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.4 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
339
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
11 dkg porcukor
-
6 db tojássárgája
-
6 db tojásfehérje
-
13 dkg étcsokoládé
-
11 dkg cukor
-
14 dkg finomliszt
-
1 kk sütőpor
A töltelékhez
-
20 dkg sárgabaracklekvár
A mázhoz
-
20 dkg cukor
-
125 ml víz
-
15 dkg étcsokoládé
A tálaláshoz
-
2 dl habtejszín
Elkészítés
A piskótához
- A puha vajat a porcukorral krémesre keverjük, majd a tojások sárgáját egymás után hozzákeverjük és sűrű, habos masszává verjük.
- Közben a csokoládét vízfürdőn felolvasztjuk, és azután a masszához adjuk.
- A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd ezt is az előzőekhez keverjük, és a lisztet is óvatosan hozzákeverjük.
- A 22-24 cm átmérőjű tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, a masszát beletöltjük. 170 fokon kb. 1 órát sütjük. Amikor megsült, a tortát a formában hagyjuk kihűlni.
- Ha kihűlt, a tortát kétfelé vágjuk. A lekvárt felmelegítjük, és megkenjük vele a tésztát, összerakjuk, majd a külsejét is lekenjük vékonyan lekvárral. Hűtőbe rakjuk, hogy a lekvár kicsit visszadermedjen.
- A mázhoz a cukrot és a vizet 5-6 percig forraljuk, azután kicsit hűlni hagyjuk.
- A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és a sziruphoz öntjük, simára keverjük.
- A mázat a tortára öntjük, és 1-2 gyors mozdulattal elsimítjuk. Hűtőbe tesszük, hogy a máz rászáradjon.
- Tejszínhabbal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Tepsi mérete: 22-24
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 84
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 15157
- Feltöltés dátuma: 2013. április 22.
Ajánló
Ha a szirup túlságosan kihűlt, és a csoki hozzáadásakor nagyon gyorsan szárad, akkor mielőtt a tortára kennénk, érdemes egy kicsit a gőz fölött langyosítani rajta, hogy könnyebben lehessen a tortára önteni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
agi8505
20 recept
Már régóta ki szerettük volna próbálni a Sacher-tortát. Az első próbálkozásunk nem sikerült tökéletesre. Sok receptet átolvastam, míg végül egy német receptre nem bukkantam, amit lefordítottam, majd gyorsan ki is próbáltam. Az eredmény nagyon jó lett, az egész családnak ízlett, gyorsan elfogyott. Ezentúl sűrűbben kerül majd ez a desszert az asztalra.