r
Nosalty Logó

Sacher-süni -Sacher-torta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Feenuee
Sacher-süni -Sacher-torta 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tortabevonóhoz

Összesen 771 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tortabevonóhoz

Összesen 6158 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tortabevonóhoz

Összesen 379 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    595.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.3 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 771 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.4 g

Zsír

  • Összesen
    303.7 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4765 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    696 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    757 mg
  • Foszfor
    2170 mg
  • Nátrium
    862 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    778.1 g
  • Cukor
    542 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1654 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    1199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1626 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2113 micro
Összesen 6158 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 379 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tortabevonóhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat a porcukorral habosra keverjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgákat hozzákeverjük a porcukros vajhoz. Az egyik 20 dkg étcsokit megolvasztjuk gőz fölött, és miután langyosra hűlt, a masszához keverjük.
  3. A tojások fehérjét elkezdjük habbá verni, és fokozatos kis adagokban hozzáadjuk a kristálycukrot, amíg kemény habbá össze nem áll.
  4. A kakaóport, sütőport a liszttel összekeverjük, és a habbal felváltva az alapmasszához óvatosan hozzákeverjük, miközben próbáljuk nem nagyon összetörni a tojáshabot.
  5. Előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt tepsibenkb. 40 percig sütjük (tűpróba! - de a sütőt igyekezzünk minél kevesebbet nyitogatni, hogy szép magas lehessen a tésztánk).
  6. A tésztát rácson kihűtjük.
  7. Ha kihűlt, kettőbe vágjuk (ezen a ponton tetszőlegesen formára is vághatjuk), és forró baracklekvárt kenünk a lapok közé.
  8. A tésztát kívülről is vékonyan körbekenjük forró baracklekvárral.
  9. Gőz fölött megolvasztjuk a másik 20 dkg étcsokit az étolajjal, és bevonjuk vele a süteményt.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17861
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 29.

Ajánló

Nem egy habkönnyű desszert, mégsem lehet abbahagyni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Feenuee 20 recept

Marcsianyukám szimpatizál a sünikkel. És születésnapja volt. Mondhatjuk úgy is, hogy nem volt választásom... :-)

Hozzávalók

A tésztához

A tortabevonóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...