r
Nosalty Logó

Rusztikus almás pite

5,0

2 ÉRTÉKELÉS21 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dacota
Rusztikus almás pite
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

891
Kalória
13.8g
Fehérje
130.4g
Szénhidrátok
38.7g
Zsír
326.8g
Víz
125.4g
Koleszterin
11.5g
Rost
67.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 891 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 7128 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 161 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    667.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.4 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    326.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 891 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110 g

Zsír

  • Összesen
    310 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    1003 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5341.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    1170 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    596 mg
  • Foszfor
    2563 mg
  • Nátrium
    735 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1042.8 g
  • Cukor
    543 mg
  • Élelmi rost
    92 mg

Víz

  • Összesen
    2614.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1557 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    732 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1447 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1051 micro
  • β-crypt
    314 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1604 micro
Összesen 7128 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 161 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, és hozzáadjuk az összes többi hozzávalót.
  2. Jól összegyúrjuk. Nem kell sokáig gyúrmázni, az benne a pláne, hogy pik-pak megvan.
  3. Letakarjuk az edényt, és hűtőbe tesszük 30-40 percre.
  4. Addig, amíg a tészta pihen,megpucoljuk és lereszeljükaz almát. Ha kész, kinyomkodjuk, hogy ne maradjon benne folyadék. (A végén a maradékot leszűrjük, és megisszuk. Lesz belőle vegy fél liter vitaminban gazdag 100%-os almalé).
  5. Areszelt almát lecukrozzuk és összekeverjük.
  6. A dióból 10 dkg-ot összevágunk, 10 dkg-ot ledarálunk.
  7. A tésztát kettévágjuk, az egyik felét kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt gáztepsibe fektetjük.
  8. Rátesszük a reszelt almát, megszórjuk a kétféle dióval, majd a fahéjjal.
  9. Kinyújtjuk a tészta másik felét, befedjük a sütit, a szélét kicsit összenyomkodjuk. Villával megszurkáljuk, és megkenjük a tojássárgájával.
  10. 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30

Anyukám olyan 17 éve tervezi a konyha felújítását - kb. azóta, hogy megvettük a házat. De előbb kellett fűtés, aztán ablakcsere, majd a födémmel akadt baj, aztán szigetelni kellett, először kívül, majd belül (jól gondolja meg, aki rusztikus parasztházat vesz, azzal, hogy "ennyiért megéri, aztán majd kipofozzuk). Közben volt osztálykirándulás, ebédbefizetés, farsang, tankönyvvásár, különóra, nyelvvizsga, kresztanfolyam, szalagavató, meg minden egyéb pénznyelő foglalatosság. Szegény anyám minden szeptemberben újra nyugtázta, hogy jó, akkor az a randa szocreál konyhabútor marad, és idén karácsonykor sem lehet a mosogatógépbe dobálni a cca 200 tányért. Aztán végre eljött a nagy pillanat, mindenki lediplomázott, elköltözött, úgyhogy egy laza 17 éves kuporgatás után az új konyha is összejött. Fabútorral, mosogatógéppel, légkeveréses sütővel, beépített gépekkel. De a konyhabútornak ára is volt, 17 éve hallgatom aputól, hogy: jó, de ha meglesz az új konyha, heti egy almás pite kell, hogy legyen. Szóval konyha lett, így pite is van állandóan. Igaz, hogy apu kegyelmes, nem kötelezeő anyunak készítenie: azzal is megbékél, ha én ugrok haza egy tepsivel. Sok szeretettel mindenkinek, akinek kis konyhája, kevés ideje, és még kevesebb konyhai eszköze van - nem igényel semmiféle extraságot. Maximum egy bögre forralt bort.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!