r
Nosalty Logó

Rusztikus almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Rusztikus almás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 891 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 7128 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 161 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    667.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.4 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 891 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110 g

Zsír

  • Összesen
    310 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    1003 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5341.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    1170 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    596 mg
  • Foszfor
    2563 mg
  • Nátrium
    735 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1042.8 g
  • Cukor
    543 mg
  • Élelmi rost
    92 mg

VÍZ

  • Összesen
    2614.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1557 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    732 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1447 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1051 micro
  • β-crypt
    314 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1604 micro
Összesen 7128 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, és hozzáadjuk az összes többi hozzávalót.
  2. Jól összegyúrjuk. Nem kell sokáig gyúrmázni, az benne a pláne, hogy pik-pak megvan.
  3. Letakarjuk az edényt, és hűtőbe tesszük 30-40 percre.
  4. Addig, amíg a tészta pihen,megpucoljuk és lereszeljükaz almát. Ha kész, kinyomkodjuk, hogy ne maradjon benne folyadék. (A végén a maradékot leszűrjük, és megisszuk. Lesz belőle vegy fél liter vitaminban gazdag 100%-os almalé).
  5. Areszelt almát lecukrozzuk és összekeverjük.
  6. A dióból 10 dkg-ot összevágunk, 10 dkg-ot ledarálunk.
  7. A tésztát kettévágjuk, az egyik felét kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt gáztepsibe fektetjük.
  8. Rátesszük a reszelt almát, megszórjuk a kétféle dióval, majd a fahéjjal.
  9. Kinyújtjuk a tészta másik felét, befedjük a sütit, a szélét kicsit összenyomkodjuk. Villával megszurkáljuk, és megkenjük a tojássárgájával.
  10. 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 682
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 46472
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 16.

Ajánló

Télen forró tea, forralt bor, egy könyv és egy könnyű kockás pokróc. Nyáron még soha nem csináltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám olyan 17 éve tervezi a konyha felújítását - kb. azóta, hogy megvettük a házat. De előbb kellett fűtés, aztán ablakcsere, majd a födémmel akadt baj, aztán szigetelni kellett, először kívül, majd belül (jól gondolja meg, aki rusztikus parasztházat vesz, azzal, hogy "ennyiért megéri, aztán majd kipofozzuk). Közben volt osztálykirándulás, ebédbefizetés, farsang, tankönyvvásár, különóra, nyelvvizsga, kresztanfolyam, szalagavató, meg minden egyéb pénznyelő foglalatosság. Szegény anyám minden szeptemberben újra nyugtázta, hogy jó, akkor az a randa szocreál konyhabútor marad, és idén karácsonykor sem lehet a mosogatógépbe dobálni a cca 200 tányért. Aztán végre eljött a nagy pillanat, mindenki lediplomázott, elköltözött, úgyhogy egy laza 17 éves kuporgatás után az új konyha is összejött. Fabútorral, mosogatógéppel, légkeveréses sütővel, beépített gépekkel. De a konyhabútornak ára is volt, 17 éve hallgatom aputól, hogy: jó, de ha meglesz az új konyha, heti egy almás pite kell, hogy legyen. Szóval konyha lett, így pite is van állandóan. Igaz, hogy apu kegyelmes, nem kötelezeő anyunak készítenie: azzal is megbékél, ha én ugrok haza egy tepsivel. Sok szeretettel mindenkinek, akinek kis konyhája, kevés ideje, és még kevesebb konyhai eszköze van - nem igényel semmiféle extraságot. Maximum egy bögre forralt bort.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...