r
Nosalty Logó

Rumpuncsos szelet oreo kekszes krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Rumpuncsos szelet oreo kekszes krémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az alsó lap kenéséhez:

A bevonathoz

Összesen 929 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az alsó lap kenéséhez:

A bevonathoz

Összesen 5557 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az alsó lap kenéséhez:

A bevonathoz

Összesen 344 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 929 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    309.9 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3486 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    878 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1082 mg
  • Nátrium
    1131 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    654.3 g
  • Cukor
    402 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2093 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2055 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    459 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    777 micro
Összesen 5557 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 344 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az alsó lap kenéséhez:

A bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra. A tepsit béleljük ki sütőpapírral. A tojást, a porcukorral és sóval keverjük habosra, majd forgassuk hozzá az olajat és a sütőporral vegyített pudingporokat. A masszát öntsük a tepsibe, és süssük tűpróbáig (kb. 20 perc).
  2. A krémhez főzzük meg a pudingot a tejben, még forrón keverjük hozzá a csokoládét és a 4 db morzsásra aprított oreo kekszet. A vajat és a porcukrot keverjük habosra, és habosítsuk tovább a kihűlt pudinggal.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük. Ezután forgassuk hozzá a megmaradt, apró darabokra vágott kekszet. A kenéshez szükséges tejszínt forrósítsuk fel, adjuk hozzá az összetördelt csokoládét, és keverjük fényesre.
  4. A piskótát vágjuk kétfelé, az egyik lapra kenjük rá a csokikrémet, és hagyjuk rajta megdermedni, majd simítsuk rá az oreos, tejszínes pudingkrémet.
  5. A másik piskótalapot pedig helyezzük a krémre, enyhén rányomva.
  6. A mázhoz valókat vízgőz felett addig keverjük, míg jól besűrűsödik. Gyorsan bevonjuk vele a süteményt, mivel hamar köt. Díszítő dekorral megszórjuk. Hűtőbe téve pár óra múlva szeletelhető. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23×34
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4551
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Advent első vasárnapjára leptem meg vele a családom. Pillanatok alatt elfogyott. Tuti siker lesz vele karácsonyra is.  

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az alsó lap kenéséhez:

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...