r
Nosalty Logó

Rumos-mandulás cake pop

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rumos-mandulás cake pop
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A piskótához

Az összeállításhoz

A csokimázhoz

Összesen 384 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A piskótához

Az összeállításhoz

A csokimázhoz

Összesen 3828 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A piskótához

Az összeállításhoz

A csokimázhoz

Összesen 384 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 384 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    74.4 g

Zsír

  • Összesen
    296 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4720.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    891 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    605 mg
  • Foszfor
    2103 mg
  • Nátrium
    953 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.6 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    909 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1136 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1534 micro
Összesen 3828 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 384 kcal

Hozzávalók

A piskótához

Az összeállításhoz

A csokimázhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütialap elkészítése:
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd félretesszük (a receptek 99%-a mindig a tojássárgájával dolgozik először, azután verik fel a tojásfehérjét habbá. Én mindig fordítva dolgozok, így nem kell elmossam a kézi mixer lapátját.)
  3. Egy másik tálban a tojássárgáját elkeverjük a cukorral, kakaóporral, olajjal, sütőporos liszttel, majd óvatosan egy lapáttal beleforgatjuk a tojáshabot.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha készen van, lehúzzuk róla a sütőpapírt, felszeleteljük, és hagyjuk kihűlni, jól kiszáradni. Akár előző nap is el lehet készíteni, annál jobban száraz lesz a sütialapunk a golyókhoz. Még jobb, ha van korábbról megmaradt muffinuk, püspökkenyerünk, bármilyen kevert vagy piskóta tésztánk.
  5. A cake pop összeállítása:
  6. Egy kis tálban a puha vajat elkeverjük a sajtkrémmel, ha kell 1-2 evőkanál porcukrot hozzáadhatunk.
  7. Egy nagy tálba belemorzsoljuk a sütialapot, meglocsoljuk egy kis rummal, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a vajas sajtkrémet. Annyit adjunk hozzá, hogy ne legyen se túl puha, se túl kemény a massza, különben vagy lecsúsznak a pálcika szárán, vagy egyszerűen leesnek róla.
  8. Ha jól átgyúrtuk, tegyük 1 órára a hűtőbe pihenni, hogy a tészta jól megszívja magát a vajas-sajtos krémmel.
  9. A pihentetett tésztából kis golyócskákat formálunk, majd visszatesszük még egy fél órára a hűtőbe.
  10. Ezalatta csokoládé 2/3-átmegolvasztjuk egy kis lábasban vízgőz fölött, majd a tűzről levéve a maradék csokit is felolvasztjuk benne.
  11. A sütigolyókat kivesszük a hűtőből, a pálcikát belemártjuk a csokiba, majd beleszúrjuk a golyóba, és beleforgatjuk az olvasztott csokoládéba. A felesleges csokit óvatosan lecsurgatjuk. A kész pop-okat hungarocellbe vagy oázisba szúrjuk, és tetszőlegesen dekoráljuk. Mi most mandulát használtunk, de lehet csokireszelékkel, csokidarával, dekorcukorral, illetve fehércsokiba is márthatjuk, amit folyékony ételfestékkel akár színezhetünk is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9934
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az első cake popjaim elkészültek. Juhúúú!!! Első próbálkozásnak nem is rossz. Természetesen van még mit tanulnom és fejlődnöm, de kicsik, édesek, csokisak és az enyémek. :) Mielőtt megnéznétek, mit alkottam, kezdjük az elejéről a cake pop történelmet. Bakerella a szülőanyja a nyalókapálcikára tűzött sütigolyók műfajának, akitől világszerte sokan átvették és továbbfejlesztették az ötletet. Hatalmas ötletnek tartom, mert: - a sütik már önmagukban szuperfinomak. - tökéletes desszert kisebb-nagyobb vendégsereg fogadására, családi rendezvényre, munkahelyi buliba, ajándékba, igazából bármikor bárhol bármilyen alkalomra. - egy-egy falat az egész, sokszor pont elég, nem is kell több. - csak a kreativitás szab határt a megalkotásuknak. Bármilyen sütialapból készíthető, bármivel bárhogyan díszíthető, formálható. Csak a képzelet szab határt mind az ízek, mind a díszítés terén. - a megmaradt, akár már meg is száradt sütemények újrahasznosítására tökéletes megoldás. A cake pop magyar úttörői szerintem méltán Cuppcake Judit és Lilla, millió féle verzióban elkészítették már a kis amerikai csudanyalókákat, sütiket....öö..akarom mondani sütinyalókákat. Annak, aki még mindig nem tudja, miről beszélek, íme egy kis ráhangolódás Bakerella-tól. Itt lépésről lépésre megnézhetitek, hogyan készül a "sütinyalóka" a Mestertől! :)

Hozzávalók

A piskótához

Az összeállításhoz

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...