Rumos-mandulás cake pop
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 34% Zsír
A piskótához
-
33g tojás42 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
75 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
9 kcal
Az összeállításhoz
A csokimázhoz
-
15g étcsokoládé82 kcal
-
30 kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 34% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
91 kcal
Az összeállításhoz
A csokimázhoz
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
50g mandulapehely295 kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 34% Zsír
A piskótához
-
33.1g tojás42 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
8.5g napraforgó olaj75 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
9 kcal
Az összeállításhoz
A csokimázhoz
-
15g étcsokoládé82 kcal
-
30 kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 29.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 472.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 210 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 26 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 153 micro
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 74.4 g
Zsír
-
Összesen 296 g
-
Telített zsírsav 104 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 106 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 1307 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4720.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 891 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 605 mg
-
Foszfor 2103 mg
-
Nátrium 953 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 236.6 g
-
Cukor 136 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 260.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1152 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 53 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 192 micro
-
Kolin: 909 mg
-
Retinol - A vitamin: 1136 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 199 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1534 micro
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 29.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 473.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 211 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 26.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 154 micro
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
4 evőkanál finomliszt
-
1 dl napraforgó olaj
-
0.5 csomag sütőpor
-
4 ek cukrozatlan kakaópor
Az összeállításhoz
A csokimázhoz
-
15 dkg étcsokoládé
-
5 dkg mandulapehely
Elkészítés
A piskótához
- A sütialap elkészítése:
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd félretesszük (a receptek 99%-a mindig a tojássárgájával dolgozik először, azután verik fel a tojásfehérjét habbá. Én mindig fordítva dolgozok, így nem kell elmossam a kézi mixer lapátját.)
- Egy másik tálban a tojássárgáját elkeverjük a cukorral, kakaóporral, olajjal, sütőporos liszttel, majd óvatosan egy lapáttal beleforgatjuk a tojáshabot.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha készen van, lehúzzuk róla a sütőpapírt, felszeleteljük, és hagyjuk kihűlni, jól kiszáradni. Akár előző nap is el lehet készíteni, annál jobban száraz lesz a sütialapunk a golyókhoz. Még jobb, ha van korábbról megmaradt muffinuk, püspökkenyerünk, bármilyen kevert vagy piskóta tésztánk.
- A cake pop összeállítása:
- Egy kis tálban a puha vajat elkeverjük a sajtkrémmel, ha kell 1-2 evőkanál porcukrot hozzáadhatunk.
- Egy nagy tálba belemorzsoljuk a sütialapot, meglocsoljuk egy kis rummal, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a vajas sajtkrémet. Annyit adjunk hozzá, hogy ne legyen se túl puha, se túl kemény a massza, különben vagy lecsúsznak a pálcika szárán, vagy egyszerűen leesnek róla.
- Ha jól átgyúrtuk, tegyük 1 órára a hűtőbe pihenni, hogy a tészta jól megszívja magát a vajas-sajtos krémmel.
- A pihentetett tésztából kis golyócskákat formálunk, majd visszatesszük még egy fél órára a hűtőbe.
- Ezalatta csokoládé 2/3-átmegolvasztjuk egy kis lábasban vízgőz fölött, majd a tűzről levéve a maradék csokit is felolvasztjuk benne.
- A sütigolyókat kivesszük a hűtőből, a pálcikát belemártjuk a csokiba, majd beleszúrjuk a golyóba, és beleforgatjuk az olvasztott csokoládéba. A felesleges csokit óvatosan lecsurgatjuk. A kész pop-okat hungarocellbe vagy oázisba szúrjuk, és tetszőlegesen dekoráljuk. Mi most mandulát használtunk, de lehet csokireszelékkel, csokidarával, dekorcukorral, illetve fehércsokiba is márthatjuk, amit folyékony ételfestékkel akár színezhetünk is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 106
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9948
- Feltöltés dátuma: 2012. november 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Az első cake popjaim elkészültek. Juhúúú!!! Első próbálkozásnak nem is rossz. Természetesen van még mit tanulnom és fejlődnöm, de kicsik, édesek, csokisak és az enyémek. :) Mielőtt megnéznétek, mit alkottam, kezdjük az elejéről a cake pop történelmet. Bakerella a szülőanyja a nyalókapálcikára tűzött sütigolyók műfajának, akitől világszerte sokan átvették és továbbfejlesztették az ötletet. Hatalmas ötletnek tartom, mert: - a sütik már önmagukban szuperfinomak. - tökéletes desszert kisebb-nagyobb vendégsereg fogadására, családi rendezvényre, munkahelyi buliba, ajándékba, igazából bármikor bárhol bármilyen alkalomra. - egy-egy falat az egész, sokszor pont elég, nem is kell több. - csak a kreativitás szab határt a megalkotásuknak. Bármilyen sütialapból készíthető, bármivel bárhogyan díszíthető, formálható. Csak a képzelet szab határt mind az ízek, mind a díszítés terén. - a megmaradt, akár már meg is száradt sütemények újrahasznosítására tökéletes megoldás. A cake pop magyar úttörői szerintem méltán Cuppcake Judit és Lilla, millió féle verzióban elkészítették már a kis amerikai csudanyalókákat, sütiket....öö..akarom mondani sütinyalókákat. Annak, aki még mindig nem tudja, miről beszélek, íme egy kis ráhangolódás Bakerella-tól. Itt lépésről lépésre megnézhetitek, hogyan készül a "sütinyalóka" a Mestertől! :)