r
Nosalty Logó

Rumos kocka Risitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Risi
Rumos kocka Risitől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 592 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7098 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 592 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.6 g

Zsír

  • Összesen
    421 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    187 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    114 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5705.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1781 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    2143 mg
  • Nátrium
    1289 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    743.2 g
  • Cukor
    367 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3979 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    423 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3742 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2806 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 7098 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 348 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd beletesszük a porcukrot, a tojássárgáját, a sütőport és a tejfölt. Összegyúrjuk.
  2. Három részre osztjuk. Egyenként elnyújtjuk, és a tepsi hátulján 3 lapban kisütjük kb. 5-5 percig 170 fokon. Ha kicsit pirul, már szinte jó is, nem kell sokáig sütni, mert nem fog megpuhulni. Félretesszük a lapokat, kihűtjük őket.
  3. Elkészítjük a krémet. A fél liter tejben a 4 ek lisztet és a 4 ek cukrot sűrűre főzzük, és kihűtjük. Közben a margarint a porcukorral habosra kikeverjük, és a kihűlt masszához adjuk.
  4. Kétfelé osztjuk a krémet. Egyikhez hozzákeverjük a kakaót, a másikhoz pedig a rumot vagy a rumaromát.
  5. Ezután összeállítjuk a süteményünket. Alulra teszünk egy kihűlt lapot, és megkenjük a rumos krémmel, aminek egy részét félretesszük, majd rátesszük a következő lapot, és megkenjük a kakaós krémmel, és végül ráhelyezzük a harmadik lapot. Megkenjük a félretett krémmel a süti tetejét és az oldalát, hogy jobban puhuljon. Villával hullámokat húzhatunk a krémbe a süti tetején.
  6. Másnap szeleteljük, hogy megpuhulhasson. Nagyon kiadós sütemény.:-)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10504
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 24.

Ajánló

Egyszerű, finom és nagyon kiadós sütemény! Fagyasztani is lehet, ha nem fogyna el.:-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyám több, mint 30 éves füzetében találtam ezt a receptet is, mint ahogy az Ibolya tésztát...:-) Nagyon szerettük anno!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...