r
Nosalty Logó

Rumos-kakaós sütemény limoncello habbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fakanál és Tűsarok
Rumos-kakaós sütemény limoncello habbal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Sütemény

Hab

Összesen 400 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Sütemény

Hab

Összesen 1202 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Sütemény

Hab

Összesen 287 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    842.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 400 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    71.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2527.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    649 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    1040 mg
  • Nátrium
    668 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.8 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    188 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    796 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    755 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    492 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    362 micro
Összesen 1202 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Sütemény

  1. Ehhez a sütihez kell egy 6 darabos szilikon muffin forma és egy elektromos habverő, ha csak nem megy a tojásfehérje habbá verése kézzel. Muffin forma helyett még használható 6 szuflé forma.
  2. A krémet gyorsan összedobjuk, úgyhogy már itt kezdhetjük előmelegíteni a sütőt 220 fokra.
  3. A margarint 40 mp. alatt a mikróban megolvasztjuk.
  4. Közben egy mély tálba beleütünk egy tojást, és villával felverjük. A megolvadt vajat elkeverjük a tojással, majd a sütőporral, vaníliás cukorral, rummal, aromával.
  5. Váltsunk át egy keverőlapátra, a legjobb, ha az is szilikon. Fokozatosan belefordítjuk a kakaót, cukrot, egy csipet sót, lisztet. Amikor homogén krém lesz, akkor lassan beleadagoljuk a tejet. Ne legyen nagyon folyós, ha úgy érezzük, jó az állaga, akkor kevesebb tejet is rakhatunk bele.
  6. A krémet osszuk szét a formákba. Egy kicsit fel fog jönni, de nem túlságosan. 10 percre rakjuk be a sütőbe.

Hab

  1. Közben egy tojást válasszunk szét. A sárgája jó lesz holnap a reggeli rántottába. A fehérjéhez adjunk egy csipet sót, és a habverővel verjük habbá. Amikor majdnem kemény, lassan adagoljuk bele a Limoncellot.
  2. Ekkora már kb. le is telt a 10 perc. A krém egy kicsit szilárdabb, de azért a közepe még folyik. Egy kanállal pakoljuk rá a habot, nem baj, ha nem túl szép, ha szépségversenyre akarjuk őket vinni, akkor használjunk habzsákot.
  3. Így rakjuk még be 8 percre, hogy a tojáshab átsüljön. A sütemény közepe egy kicsit folyós fog maradni, de a külseje átsül. Egyszerre két ilyen kis finomságot is meg fogunk enni.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 368
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 22.

Ajánló

Ha már van Limoncello a habban, kortyolgathatsz hozzá még egy kicsit.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Fakanál és Tűsarok 7 recept

Ez az első recept, amit felraktam a gasztroblogomra. :D Saját találmány, egy mikrós süti recept alapján.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...