r
Nosalty Logó

Rukkolás lencsesaláta fetasajttal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rukkolás lencsesaláta fetasajttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 545 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1090 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1149.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    592.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    826 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1890 micro
Összesen 545 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    73.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2298.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    611 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    932 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1184.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    615 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1652 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3779 micro
Összesen 1090 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét egy éjszakára vízbe áztatjuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk, a rukkolát megmossuk, majd lecsepegtetjük.
  3. Elkészítjük a lencsét. Ehhez a hagymát üvegesre páruljuk az olajon, majd hozzáadjuk a lencsét és felöntjük a vízzel. Beletesszük a babérleveleket, a petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk. Lassú tűzön puhára főzzük, ez kb. 20-30 perc.
  4. Amíg a lencse fő, egy tálban összeforgatjuk a ruccolát olívaolajjal. Fokozatosan adjuk hozzá, mert lehet, hogy a fenti mennyiség sok lesz.
  5. Amikor a lencse megfőtt, lecsöpögtetjük és összkeverjük a salátával.
  6. Végül rámorzsoljuk a fetasajtot.
  • Receptkönyvben: 843
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 64000
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept címét egy újságban olvastam, de sajnos a receptet többszöri keresésre sem találtam meg, így magamtól kellett valami hasonlót alkotni. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...