adag
Előkészítés
perc
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 47% Zsír
-
38g rukkola9 kcal
-
19g fenyőmag126 kcal
-
3g kapribogyó1 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
36g olívaolaj318 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
504
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 47% Zsír
-
150g rukkola38 kcal
-
75g fenyőmag505 kcal
-
13g kapribogyó3 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
144g olívaolaj1273 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2019
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 47% Zsír
-
33.2g rukkola8 kcal
-
16.6g fenyőmag112 kcal
-
2.9g kapribogyó1 kcal
-
4.4g citromlé1 kcal
-
11.1g parmezán sajt43 kcal
-
31.9g olívaolaj282 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
447
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 47% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 52.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 742.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 213 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 215 mg
-
Nátrium 234 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 548 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1336 micro
Összesen
504
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 47% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.4 g
Zsír
-
Összesen 208.9 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 123 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2970.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 852 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 286 mg
-
Foszfor 859 mg
-
Nátrium 938 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 183.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 284 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 294 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 181 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2193 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5342 micro
Összesen
2019
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 47% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 46.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 657.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 188 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 190 mg
-
Nátrium 207 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 485 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1182 micro
Összesen
447
kcal
Hozzávalók
-
150 g rukkola
-
75 g fenyőmag
-
1 ek kapribogyó
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A rukkola leveleket megmossuk, salátacentrifugában pillanatok alatt leszárítjuk (vagy konyhai papírtörlőn).
- Turmixgépbe tesszük a rukkolát a fenyőmaggal, a kapribogyóval, a parmezánnal és az olívaolajjal.
- Járatjuk a turmixot pár percig.
- Belenyalintunk a félig kész pestoba, majd ízlés szerint sózzuk, belefacsarjuk a citrom levét, egy kis olívaolajat löttyintünk hozzá.
- Megint bekapcsoljuk a masinát.
- Még egy kóstolás következik és állagellenőrzés. Szükség szerint adunk hozzá még sót, citromlevet és olívaolajat.
- Receptkönyvben: 346
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 73180
- Feltöltés dátuma: 2009. június 02.
Ajánló
elsősorban tésztákhoz
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Ha marad a konyhámban rukkola, általában pestoként végzi. Most sem történt másként:-).