Rugelach Szofika módra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szofika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 40% Zsír
A tésztához (2x12 db tekercshez)
-
30g krémsajt75 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
0g só0 kcal
A csokis-mandulás töltelékhez (12 db-hoz)
-
13g vaj90 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
0 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
13g mandulapehely74 kcal
A fahéjas-diós töltelékhez (12 db-hoz)
A tetejére
Összesen
872
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 40% Zsír
A tésztához (2x12 db tekercshez)
-
120g krémsajt300 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
0g só0 kcal
A csokis-mandulás töltelékhez (12 db-hoz)
-
50g vaj359 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
50g mandulapehely295 kcal
A fahéjas-diós töltelékhez (12 db-hoz)
A tetejére
Összesen
3482
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 40% Zsír
A tésztához (2x12 db tekercshez)
-
15.5g krémsajt39 kcal
-
15.5g vaj111 kcal
-
7.7g cukor30 kcal
-
19.4g finomliszt70 kcal
-
0g só0 kcal
A csokis-mandulás töltelékhez (12 db-hoz)
-
6.5g vaj46 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
0 kcal
-
0.6g vaníliaaroma0 kcal
-
6.5g mandulapehely38 kcal
A fahéjas-diós töltelékhez (12 db-hoz)
A tetejére
Összesen
448
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 40% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 64.8 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 367.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 180 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.9 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 23 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 370 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 363 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
872
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 40% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.2 g
Zsír
-
Összesen 259.2 g
-
Telített zsírsav 110 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 621 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1470.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 290 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 256 mg
-
Foszfor 721 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 255.5 g
-
Cukor 125 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 92.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1480 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 242 mg
-
Retinol - A vitamin: 1453 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 332 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 275 micro
Összesen
3482
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 40% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 33.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 11.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 187 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
448
kcal
Hozzávalók
A tésztához (2x12 db tekercshez)
-
12 dkg krémsajt
-
12 dkg vaj
-
3 púpozott ek cukor
-
15 dkg finomliszt
-
1 csipet só
A csokis-mandulás töltelékhez (12 db-hoz)
-
5 dkg vaj
-
3 ek cukor
-
2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
1 tk vaníliaaroma
-
5 dkg mandulapehely
A fahéjas-diós töltelékhez (12 db-hoz)
A tetejére
Elkészítés
A tésztához (2x12 db tekercshez)
- Tészta: A krémsajtot a vajjal és a cukorral -robotgép segítségével- simára dolgozzuk.
- Hozzáadjuk a lisztet és a sót, és kézzel összegyúrjuk. Nagyon lágy masszát fogunk kapni.
- A gombócot csomagoljuk folpackba, és min. 2 órára tegyük hűtőbe.
- Csokis-mandulás töltelék: A mandulát száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk, félretesszük.
- A vajat mikróban felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, kakaót, vanília esszenciát, és simára keverjük.
- Fahéjas-diós töltelék: A vajat mikróban felolvasztjuk, hozzákeverjük a cukrot és a fahéjat. Belekeverjük az apróra vágott diót.
- Sütemény összeállítása: A tésztát kettévesszük, amíg az egyik felével dolgozunk, a másikat visszatesszük a hűtőbe.
- Bőven lisztezett deszkán 20-25 cm átmérőjűre nyújtjuk, megkenjük a kakaós krémmel, megszórjuk a mandulával, és 12 cikkre vágjuk.
- A cikkek szélesebb felénél kezdve feltekerjük, szilikonos sütőlapra vagy sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük őket.
- Lekenjük a tetejüket a tejjel elkevert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
- A másik tésztával is hasonlóképp járunk el, azzal a különbséggel, hogy a diós tölteléket a kör szélére halmozzuk körben, ne a közepére, különben nehéz lesz feltekerni, és a keskeny résznél a diódarabkák kiszakíthatják a tésztát.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4863
- Feltöltés dátuma: 2013. július 16.
Ajánló
A krémsajt és a vaj miatt a tészta nagyon lágy, igyekezzünk minél gyorsabban kinyújtani és feltekerni. Jó bőven lisztezzünk alá és a tetejére is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szofika
104 recept
Eredetileg zsidó sütemény a Rugelach. Pihe-puha, vékony krémsajtos tekercsek, mindenféle nagyon édes töltelékkel, ami lehet lekvár, csoki, dió, mogyoró, mazsola. Én most 2 félét készítettem, mindkettő sikerrel járt.