r
Nosalty Logó

Rugelach Szofika módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Rugelach Szofika módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 40% Zsír

A tésztához (2x12 db tekercshez)

A csokis-mandulás töltelékhez (12 db-hoz)

A fahéjas-diós töltelékhez (12 db-hoz)

A tetejére

Összesen 872 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 40% Zsír

A tésztához (2x12 db tekercshez)

A csokis-mandulás töltelékhez (12 db-hoz)

A fahéjas-diós töltelékhez (12 db-hoz)

A tetejére

Összesen 3482 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 40% Zsír

A tésztához (2x12 db tekercshez)

A csokis-mandulás töltelékhez (12 db-hoz)

A fahéjas-diós töltelékhez (12 db-hoz)

A tetejére

Összesen 448 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    64.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 872 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    259.2 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    621 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1470.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    721 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.5 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1480 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1453 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 3482 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 448 kcal

Hozzávalók

A tésztához (2x12 db tekercshez)

A csokis-mandulás töltelékhez (12 db-hoz)

A fahéjas-diós töltelékhez (12 db-hoz)

A tetejére

Elkészítés

A tésztához (2x12 db tekercshez)

  1. Tészta: A krémsajtot a vajjal és a cukorral -robotgép segítségével- simára dolgozzuk.
  2. Hozzáadjuk a lisztet és a sót, és kézzel összegyúrjuk. Nagyon lágy masszát fogunk kapni.
  3. A gombócot csomagoljuk folpackba, és min. 2 órára tegyük hűtőbe.
  4. Csokis-mandulás töltelék: A mandulát száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk, félretesszük.
  5. A vajat mikróban felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, kakaót, vanília esszenciát, és simára keverjük.
  6. Fahéjas-diós töltelék: A vajat mikróban felolvasztjuk, hozzákeverjük a cukrot és a fahéjat. Belekeverjük az apróra vágott diót.
  7. Sütemény összeállítása: A tésztát kettévesszük, amíg az egyik felével dolgozunk, a másikat visszatesszük a hűtőbe.
  8. Bőven lisztezett deszkán 20-25 cm átmérőjűre nyújtjuk, megkenjük a kakaós krémmel, megszórjuk a mandulával, és 12 cikkre vágjuk.
  9. A cikkek szélesebb felénél kezdve feltekerjük, szilikonos sütőlapra vagy sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük őket.
  10. Lekenjük a tetejüket a tejjel elkevert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  11. A másik tésztával is hasonlóképp járunk el, azzal a különbséggel, hogy a diós tölteléket a kör szélére halmozzuk körben, ne a közepére, különben nehéz lesz feltekerni, és a keskeny résznél a diódarabkák kiszakíthatják a tésztát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4863
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 16.

Ajánló

A krémsajt és a vaj miatt a tészta nagyon lágy, igyekezzünk minél gyorsabban kinyújtani és feltekerni. Jó bőven lisztezzünk alá és a tetejére is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rugelach Szofika módra
Szofika 104 recept

Eredetileg zsidó sütemény a Rugelach. Pihe-puha, vékony krémsajtos tekercsek, mindenféle nagyon édes töltelékkel, ami lehet lekvár, csoki, dió, mogyoró, mazsola. Én most 2 félét készítettem, mindkettő sikerrel járt. 

Hozzávalók

A tésztához (2x12 db tekercshez)

A csokis-mandulás töltelékhez (12 db-hoz)

A fahéjas-diós töltelékhez (12 db-hoz)

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...