Rozsos magos francia bagette
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Nihonka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
kenyérsütő
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
50g finomliszt182 kcal
-
50g rozsliszt175 kcal
-
25g kenyérliszt bl8090 kcal
-
50g sör22 kcal
-
33g víz0 kcal
-
2g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
4g szőlőmagolaj33 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
7g dió43 kcal
Összesen
562
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
200g finomliszt728 kcal
-
200g rozsliszt698 kcal
-
100g kenyérliszt bl80361 kcal
-
200g sör86 kcal
-
130g víz0 kcal
-
8g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
15g szőlőmagolaj133 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
26g dió170 kcal
Összesen
2241
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
21.9g finomliszt80 kcal
-
21.9g rozsliszt76 kcal
-
10.9g kenyérliszt bl8039 kcal
-
21.9g sör9 kcal
-
14.2g víz0 kcal
-
0.9g só0 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
1.6g szőlőmagolaj15 kcal
-
2.7g élesztő3 kcal
-
2.8g dió19 kcal
Összesen
245
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1166 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 241 mg
-
Nátrium 783 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 97.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
562
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.4 g
Zsír
-
Összesen 39.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4663.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 259 mg
-
Foszfor 965 mg
-
Nátrium 3132 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 401.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 391.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 387 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 537 micro
Összesen
2241
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 510.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 343 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 42.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
245
kcal
Hozzávalók
-
200 g finomliszt
-
200 g rozsliszt
-
100 g kenyérliszt bl80
-
2 dl sör
-
1.3 dl víz
-
2 kávéskanál só
-
2 teáskanál cukor
-
1.5 ek szőlőmagolaj
-
25 g élesztő
Elkészítés
- Az élesztőt futtassuk fel egy kevés meleg vízben, melybe tegyünk 1 kk cukrot. A magokat a tésztájába keverjük, így egy kicsit törjük össze darabosra.
- Én kenyérsütőgépben készítettem a tésztát. Mindent belerakunk a gép üstjébe, az összetört magokat ízlés szerint, az összes hozzávalót, majd az élesztős vízzel együtt tésztát gyúratunk a géppel. Kb. 15 percen keresztül gyúratjuk, majd a gépben is kelesztjük kb. 50 percig.
- Amikor gyönyörűen megkelt a tészta, lisztes deszkán bagettet formázunk úgy, hogy 4 részre osztjuk. Ezeket vékonyabbra és hosszúkásra (oválisra) nyújtjuk. A hosszabb részénél fogva a felénk eső részét a közepéig tekerjük, majd ugyanígy teszünk a másik szélével is. Végül a 2 tekert részt felül összecsipkedjük végig, hogy ne nyíljon szét, majd ezt a részt alulra fordítjuk.
- Tehát ha megformáztuk, a tetejét bevagdossuk, majd nedves konyharuhával letakarva meleg helyen kelesztjük még kb. 30 percet.
- A sütőt 220 fokra előmelegítjük, legalulra tegyünk egy alacsony edényben vizet, hogy gőz alakuljon ki, így ropogósabb lesz. Sütés előtt szórjuk meg a bagettet egy kevés liszttel, és süssük ropogósra 20-25 perc alatt. Rácson hagyva hagyjuk kihűlni, ha megsült.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1122
- Feltöltés dátuma: 2015. április 04.
Ajánló
A magokat belekevertem a tésztájába, de előtte egy kicsit összetörtem, mondjuk aki szeretné, a tetejét is megszórhatja. Ebből a mennyiségből 4 db bagette sült ki. 1 db hiányzik a képről, mert melegében megettem:-)))) A tészta ruganyos legyen, a folyadékmennyiség kicsit lisztfüggő is, így ha kíván még pluszba némi vizet, adjunk hozzá, de csak evőkanállal adagolva.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Nihonka
340 recept
Először sütöttem bagett-et, mivel rozsos, egészségesebb verziót szerettem volna, így megpróbálkoztam vele. Finom, ropogós lett:-) Máskor is elkészítem...