r
Nosalty Logó

Rozsos magos francia bagette

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nihonka
Rozsos magos francia bagette
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 562 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2241 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1166 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    783 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 562 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4663.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    965 mg
  • Nátrium
    3132 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    401.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 2241 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt futtassuk fel egy kevés meleg vízben, melybe tegyünk 1 kk cukrot. A magokat a tésztájába keverjük, így egy kicsit törjük össze darabosra.
  2. Én kenyérsütőgépben készítettem a tésztát. Mindent belerakunk a gép üstjébe, az összetört magokat ízlés szerint, az összes hozzávalót, majd az élesztős vízzel együtt tésztát gyúratunk a géppel. Kb. 15 percen keresztül gyúratjuk, majd a gépben is kelesztjük kb. 50 percig.
  3. Amikor gyönyörűen megkelt a tészta, lisztes deszkán bagettet formázunk úgy, hogy 4 részre osztjuk. Ezeket vékonyabbra és hosszúkásra (oválisra) nyújtjuk. A hosszabb részénél fogva a felénk eső részét a közepéig tekerjük, majd ugyanígy teszünk a másik szélével is. Végül a 2 tekert részt felül összecsipkedjük végig, hogy ne nyíljon szét, majd ezt a részt alulra fordítjuk.
  4. Tehát ha megformáztuk, a tetejét bevagdossuk, majd nedves konyharuhával letakarva meleg helyen kelesztjük még kb. 30 percet.
  5. A sütőt 220 fokra előmelegítjük, legalulra tegyünk egy alacsony edényben vizet, hogy gőz alakuljon ki, így ropogósabb lesz. Sütés előtt szórjuk meg a bagettet egy kevés liszttel, és süssük ropogósra 20-25 perc alatt. Rácson hagyva hagyjuk kihűlni, ha megsült.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1121
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 04.

Ajánló

A magokat belekevertem a tésztájába, de előtte egy kicsit összetörtem, mondjuk aki szeretné, a tetejét is megszórhatja. Ebből a mennyiségből 4 db bagette sült ki. 1 db hiányzik a képről, mert melegében megettem:-)))) A tészta ruganyos legyen, a folyadékmennyiség kicsit lisztfüggő is, így ha kíván még pluszba némi vizet, adjunk hozzá, de csak evőkanállal adagolva.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rozsos magos francia bagette
Nihonka 340 recept

Először sütöttem bagett-et, mivel rozsos, egészségesebb verziót szerettem volna, így megpróbálkoztam vele. Finom, ropogós lett:-) Máskor is elkészítem...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...