Rozsos-diós kenyér Pussycat konyhájából
- 10% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
33g öregtészta75 kcal
-
25g rozsliszt87 kcal
-
58g finomliszt212 kcal
-
20g dió131 kcal
-
2 kcal
-
2g só0 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
0 kcal
-
42g tej23 kcal
-
25g joghurt15 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
- 10% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
200g öregtészta452 kcal
-
150g rozsliszt524 kcal
-
350g finomliszt1274 kcal
-
120g dió785 kcal
-
13 kcal
-
14g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0 kcal
-
250g tej140 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
- 10% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
15.9g öregtészta36 kcal
-
11.9g rozsliszt42 kcal
-
27.8g finomliszt101 kcal
-
9.5g dió62 kcal
-
0.3g instant élesztő1 kcal
-
1.1g só0 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
0 kcal
-
19.9g tej11 kcal
-
11.9g joghurt7 kcal
-
1.3g olívaolaj11 kcal
- 10% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.2 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1401.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 240 mg
-
Nátrium 939 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 34.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
- 10% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 97.1 g
Zsír
-
Összesen 110.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 61 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8409.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 192 mg
-
Kálcium 695 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 409 mg
-
Foszfor 1441 mg
-
Nátrium 5637 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 514.3 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 207.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 414 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 411 micro
- 10% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 668 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 448 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 16.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Hozzávalók
-
20 dkg öregtészta
-
15 dkg rozsliszt
-
35 dkg finomliszt
-
12 dkg dió
-
1 kávéskanál instant élesztő
-
2 tk só
-
1 teáskanál cukor
-
0.5 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
2.5 dl tej
-
1.5 dl joghurt
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
- A diót durvára törjük vagy vágjuk.
- Az összes szárazanyagot elkeverjük.
- Az öregtésztát beáztatjuk a tejbe, hozzákeverjük a joghurtot és az olajat.
- A robotgép dagasztókarjával összedolgozzuk az összes anyagot kb. 8 percig, ha látjuk, hogy túl hígvagy túl sűrűa tészta,pótolhatjuk egy kis liszttel vagyvízzel(nagyon keveset egyszerre).
- Duplájára kelesztjük(én este dagasztottam, és reggelig kelt).
- Ha megkelt, lisztezett deszkán megformázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibevagy jénaiba tesszük.Újra kelesztjük.
- Begyújtjuk a sütőt220fokra,megspricceljük a kenyeret egy kis vízzel,és még hidegenbetesszük. Amíg a sütőmelegszik, addig is kel.
- 10 perc után levesszük 180 fokra, és készre sütjük. Kb. 1 óra alatt megsül. Akkor jó, ha kongóhangot ad, amikor megveregetjük.
- Sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt felvágjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 27x38
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1830
- Feltöltés dátuma: 2013. február 15.
Ajánló
Legközelebb bátorkodom másfajta fűszereket és magvakat is kipróbálni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Egyszer még nagyon régen vettem egy német péknél diós kenyeret. Nagyon ízlett, de azóta sem láttam máshol. Így gondoltam, hogy ha másfajta kenyeret tudok sütni, akkor ezt miért nem? Kerestem rá recepteket, és végül " Maggie Beer" receptes kis könyvecskéjében találtam ezt a receptet. Én egy kicsit változtattam rajta, de nem sokat. Szerintem nagyon finom lett, csak egy kicsit laposabb, mint amire számítottam, de azt hiszem, hogy a folyadékot csökkenteni fogom legközelebb. Tőle olvastam azt, hogy jó, ha a diót megpörköljük egy kicsit, mivel a dió, hacsak nem nagyon fiatal és friss, általában hajlamos az avasodásra. A pörköléstől teljesen finom lesz. Én most nem pörköltem meg, mert friss diót kaptam, és a hűtőben tartom mindig.