r
Nosalty Logó

Rozsos-diós kenyér Pussycat konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
pussycat
Rozsos-diós kenyér Pussycat konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

572
Kalória
16.2g
Fehérje
85.7g
Szénhidrátok
18.4g
Zsír
34.5g
Víz
3.3g
Koleszterin
6.4g
Rost
4.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 572 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3440 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 273 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1401.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    939 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 572 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.1 g

Zsír

  • Összesen
    110.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8409.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    695 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    409 mg
  • Foszfor
    1441 mg
  • Nátrium
    5637 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    514.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    207.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 3440 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    448 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 273 kcal

Elkészítés

  1. A diót durvára törjük vagy vágjuk.
  2. Az összes szárazanyagot elkeverjük.
  3. Az öregtésztát beáztatjuk a tejbe, hozzákeverjük a joghurtot és az olajat.
  4. A robotgép dagasztókarjával összedolgozzuk az összes anyagot kb. 8 percig, ha látjuk, hogy túl hígvagy túl sűrűa tészta,pótolhatjuk egy kis liszttel vagyvízzel(nagyon keveset egyszerre).
  5. Duplájára kelesztjük(én este dagasztottam, és reggelig kelt).
  6. Ha megkelt, lisztezett deszkán megformázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibevagy jénaiba tesszük.Újra kelesztjük.
  7. Begyújtjuk a sütőt220fokra,megspricceljük a kenyeret egy kis vízzel,és még hidegenbetesszük. Amíg a sütőmelegszik, addig is kel.
  8. 10 perc után levesszük 180 fokra, és készre sütjük. Kb. 1 óra alatt megsül. Akkor jó, ha kongóhangot ad, amikor megveregetjük.
  9. Sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt felvágjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés módja: kenyérsütő
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 27x38

Egyszer még nagyon régen vettem egy német péknél diós kenyeret. Nagyon ízlett, de azóta sem láttam máshol. Így gondoltam, hogy ha másfajta kenyeret tudok sütni, akkor ezt miért nem? Kerestem rá recepteket, és végül " Maggie Beer" receptes kis könyvecskéjében találtam ezt a receptet. Én egy kicsit változtattam rajta, de nem sokat. Szerintem nagyon finom lett, csak egy kicsit laposabb, mint amire számítottam, de azt hiszem, hogy a folyadékot csökkenteni fogom legközelebb. Tőle olvastam azt, hogy jó, ha a diót megpörköljük egy kicsit, mivel a dió, hacsak nem nagyon fiatal és friss, általában hajlamos az avasodásra. A pörköléstől  teljesen finom lesz. Én most nem pörköltem meg, mert friss diót kaptam, és a hűtőben tartom mindig.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!