r
Nosalty Logó

Rozmaringos-zsályás tepsis csirkemell

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dr. Nicole
Rozmaringos-zsályás tepsis csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 453 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2265 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    966 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    96 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 453 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.8 g

Zsír

  • Összesen
    101 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    696 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4830 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    2359 mg
  • Nátrium
    1679 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1323.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    90 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    817 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1605 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 2265 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuk és összedaraboljuk a húst. Megpucoljuk a krumplit, hagymákat és megmossuk a paprikát.
  2. Belecsorgatjuk az olajat (vagy akár zsírt, ki melyiket szereti) a tepsi aljába, és belekarikázzuk a krumplikat. Jól megsózzuk, borsozzuk, teszünk rá egy kis zsályát és rozmaringot, majd jöhet a hús.
  3. A csirkemelleket előzőleg szintén lesózzuk, borsozzuk, és bekenjük dijoni mustárral. Erre is mehet egy kis zsálya és rozmaring (én általában inkább morzsolt rozmaringot használok, nem őröltet). Óvatosan bánjunk ezekkel a fűszerekkel, mert nagyon intenzív az ízük!
  4. Rákarikázzuk a hagymákat és a paprikát is, végül pedig mehet rá a bacon.
  5. Lefedjük a tepsit, és mehet a sütőbe 60 percre alul-felül hőlégkeverésre. 60 perc után levesszük a fedőt vagy fóliát, és 10 percig pirítjuk a tetejét, hogy a baconök jól megpiruljanak.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 191
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4111
  • Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rozmaringos-zsályás tepsis csirkemell
Dr. Nicole 35 recept

Ehhez a recepthez nincs különösebb story-m. Szeretjük a mindent bele, tepsis ételeket, és próbálok mindig újítani egy kicsit. Itt a zsálya-rozmaring fűszerezés volt az újdonság. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...