r
Nosalty Logó

Rozmaringos-zsályás bárányborda

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Rozmaringos-zsályás bárányborda
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 968 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 3873 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    92.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 968 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103 g

Zsír

  • Összesen
    370.7 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    205 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2178.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1031 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    574.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 3873 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A báránybordákat besózzuk, megborsozzuk, és berakjuk egy tálba, hozzáadjuk a kakukkfüvet, 5 rozmaringágat (megtépkedve), és 5 zsályalevelet (szintén megtépkedve), a fokhagyma felét és a vöröshagymát,a citrom levét.Leöntjük olívaolajjal (kb1-1,5 dl-el), hogy pácolódni tudjon. Berakjuk a hűtőbe lefóliázva és ott hagyjuk 1-2 órán át.
  2. A sütőt előmelegítjük 160 °C fokra (légkeveréses 140°C) és előkészítünk egy tepsit.
  3. Egy grillserpenyőt felmelegítünk, majd amikor forró, megsütögetjük a báránybordákat mindkét oldalukon kb. 2-2 percig, a hagymakarikákat is melléjük dobálva, és amikor kész, belerakjuk a tepsibe őket.
  4. A báránybordák tetejére szórjuk a maradék fűszereket szintén egy kicsit megtépkedve - hogy az illóolajtartalmuk előjöjjön-, a maradék fokhagymát, és azt a vöröshagymát, amit a serpenyőben 1-2 percig sütögettünk a báránybordák mellet. Két-három evőkanálnyi olívaolajjal meglocsoljuk az egészet, és a sütőbe toljuk 8 percre.
  5. Amikor kész, tálaljuk. Adhatunk hozzá egészben sült burgonyát, salátát.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 49742
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 20.

Ajánló

Mi héjában sült burgonyával ettük, amit a zsírban sült oldalas receptünkben leírtunk, tzatzikit fogyasztottunk mellé, és amikor tálaltuk, még egy kis darab citromot raktunk a tányérra, mert avval meg lehet egy kicsit permetezni fogyasztás előtt. Finom hozzá a görög saláta, vagy valamilyen más mediterrán saláta is, valamint jól illik mellé a pitakenyér is. pH besorolás: közepesen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerencsénkre leértékelés volt az egyik nagyáruházban bárányborda téren, s remek új-zélandi bárányhusihoz jutottunk. Ezt mindenképpen meg kellett csinálnunk! De láttuk, nem csak mi vágytunk a héten bárányhúsra! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...