Rozmaringos sertéscomb
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
488
kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
1948
kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
181
kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.1 g
Zsír
-
Összesen 28.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 948.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 549 mg
-
Nátrium 252 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 184.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 176 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 905 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
488
kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 204.3 g
Zsír
-
Összesen 114.5 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 630 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3792.4 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 199 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 211 mg
-
Foszfor 2196 mg
-
Nátrium 1008 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 737.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 180 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 705 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 141 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3619 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
1948
kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.9 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 350.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 203 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 68.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 334 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
181
kcal
Hozzávalók
-
1 kg sertéscomb
-
5 gerezd fokhagyma
-
2 ek ketchup
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
2 db pepperoni
Elkészítés
- A hústujjnyi vastagon mélyen beirdaljuk,sóval, borssal, oldalanként egy-egy csipet rozmaringgal és 2-2 csipetköménnyelmegszórjuk, ésjól beledorgáljuk. A fokhagymákatkés lapjaival kicsitösszezúzzuk, majd jó emberes szeletekrehasítjuk, ésbeledugdossuk a húsvágásaiba.
- Ezutánnyakon öntjükaketchuppal, majd azolívaolajjal, ésszépen elkenjük rajta, végüljószorosan alufóliába csavarjuk az egészet, ésha kibírjuk, hagyjuk egy éjszakáthűvöshelyen(de nemhűtőben) érni.
- Rakjuk egy kis tepsibe, öntsünk alá egy nagyon kevésvizet, majd tegyük asütőbe, éshagyjuk sülnimásfélórat, közben egyszer fordítsuk meg. Fontos, hogy kétrétegalufólia legyen rajta, mert ha kifolyik a leve, az odaég.
- Ha letelta másfél óra, szépen kibontjuk, lehetőleg úgy, hogy az alufólián maradjon a husi, ésne folyjék ki a leve alóla. Rakjunk a husi hegyébe egy-kétpepperonit, éssüssükmég, míg aranybarna színt kapnak.
- Rizzsel tudomajánalni! Jóétvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 105 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4521
- Feltöltés dátuma: 2013. február 06.
Ajánló
Egy jófajta kesernyés lager vagy egy testesebb barna sör kihozza a fűszeres ízeket, és utóbbi jól harmonizál az enyhe paradicsommal is, csak csípőset ne együnk mellé!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az ötlet egy része Mercedes egybesütött sertéslapockájából eredezik, csakhát kicsit átköltöttem combra a receptet. Az alufóliás sütést gyakran használom röfi sütéshez, mert puha és szaftos lesz tőle a husi akármilyen sütőben, és be kell, hogy valljam, itt a koliban nagyon gyatra a sütő. Egyéb irányultságban ez az első receptem itt, de van meg jó pár a tarisznyámban, csak meg kéne csinálni, és nem megenni őket, mielőtt lefotózom...