r
Nosalty Logó

Rozmaringos sertéscomb

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Rozmaringos sertéscomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1948 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    948.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    549 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 488 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204.3 g

Zsír

  • Összesen
    114.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3792.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    2196 mg
  • Nátrium
    1008 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    737.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    705 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 1948 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    334 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hústujjnyi vastagon mélyen beirdaljuk,sóval, borssal, oldalanként egy-egy csipet rozmaringgal és 2-2 csipetköménnyelmegszórjuk, ésjól beledorgáljuk. A fokhagymákatkés lapjaival kicsitösszezúzzuk, majd jó emberes szeletekrehasítjuk, ésbeledugdossuk a húsvágásaiba.
  2. Ezutánnyakon öntjükaketchuppal, majd azolívaolajjal, ésszépen elkenjük rajta, végüljószorosan alufóliába csavarjuk az egészet, ésha kibírjuk, hagyjuk egy éjszakáthűvöshelyen(de nemhűtőben) érni.
  3. Rakjuk egy kis tepsibe, öntsünk alá egy nagyon kevésvizet, majd tegyük asütőbe, éshagyjuk sülnimásfélórat, közben egyszer fordítsuk meg. Fontos, hogy kétrétegalufólia legyen rajta, mert ha kifolyik a leve, az odaég.
  4. Ha letelta másfél óra, szépen kibontjuk, lehetőleg úgy, hogy az alufólián maradjon a husi, ésne folyjék ki a leve alóla. Rakjunk a husi hegyébe egy-kétpepperonit, éssüssükmég, míg aranybarna színt kapnak.
  5. Rizzsel tudomajánalni! Jóétvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 105 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4521
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 06.

Ajánló

Egy jófajta kesernyés lager vagy egy testesebb barna sör kihozza a fűszeres ízeket, és utóbbi jól harmonizál az enyhe paradicsommal is, csak csípőset ne együnk mellé!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az ötlet egy része Mercedes egybesütött sertéslapockájából eredezik, csakhát kicsit átköltöttem combra a receptet. Az alufóliás sütést gyakran használom röfi sütéshez, mert puha és szaftos lesz tőle a husi akármilyen sütőben, és be kell, hogy valljam, itt a koliban nagyon gyatra a sütő. Egyéb irányultságban ez az első receptem itt, de van meg jó pár a tarisznyámban, csak meg kéne csinálni, és nem megenni őket, mielőtt lefotózom...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...