r
Nosalty Logó

Rozmaringos-sajtos sablé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
eztettem
Rozmaringos-sajtos sablé
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 453 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 2722 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    994.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 453 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.3 g

Zsír

  • Összesen
    198 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5965.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1551 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1249 mg
  • Nátrium
    2784 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1440 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1405 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 2722 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1067.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 487 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, sót, cayenne borsot, mustárt és vajat első körben kicsit összemorzsoljuk, hozzáadjuk a reszelt sajtokat, a rozmaringot és az apróra vagdalt magokat, és pár perc alatt tésztát gyúrunk belőlük.
  2. A tésztát rúddá egyengetjük egy sütőpapíron (rendkívül praktikus saját találmány: könnyen lehet hengergetni a papírban, be is lehet tenni a hűtőbe a papírba tekert tésztát, és még meg is lehet sütni a papíron a végén a kekszeket). A rúdátmérő szabadon választható, attól függően mekkora karikákra vágyik az ember (én 5 cm-nél nem szoktam vastagabbra hagyni).
  3. 1-2 órára betesszük a hűtőbe (vagy hétre/hónapra, ui. ennél a pontnál jól fagyasztható).
  4. A megdermedt tésztát felkarikázzuk, majd 175 fokos sütőben, légkeveréssel, 12-15 perc alatt megsütjük.
  5. Variáció: a megdermedt rudat 1 felvert tojással bekenjük, belehempergetjük további apróra vágott dióba, szeleteljük és sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6687
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rozmaringos-sajtos sablé
eztettem 39 recept

A szombat esti itthonülős-beszélgetős-sok boros partihoz készült, és zajos sikert aratott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...