r
Nosalty Logó

Rozmaringos-fokhagymás jérce boros mártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rozmaringos-fokhagymás jérce boros mártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 2611 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 5223 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 139 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205.7 g

Zsír

  • Összesen
    181.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3365.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    1635 mg
  • Nátrium
    1111 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    787.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    656 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 2611 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    411.4 g

Zsír

  • Összesen
    362.1 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    159 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    1632 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6731.8 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    323 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    3270 mg
  • Nátrium
    2223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1574.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    893 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    149 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    1312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    892 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 5223 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. Előmelegítjük a sütőt 200 C-ra. Megmossuk a húst, és egy tűzálló edénybe tesszük. A fél citromot tovább felezzük (egy negyed citrom kerül egy madárba).
  2. A madarak belsejébe nyomjuk a citromokat és a rozmaringot. A húst bekenjük az olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A fokhagymákat a hús mellé rakjuk. Betesszük 25 percre sülni.
  3. A csirke alaplevet összekeverjük a fehérborral, és a húsra öntjük. Levesszük a sütő hőfokát 180 C-ra, majd további 35 percig sütjük, és közben kb. háromszor locsolgatjuk a levével.
  4. A tejet a liszttel csomómentesre keverjük. Ha megsültek a madaraink, akkor elkészítjük a mártást: egy kis lábasba öntjük ki a hús alól a boros levet, és feltesszük főzni pár percre, és egyben be is habarjuk a lisztes tejjel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 721
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 28.

Ajánló

Köretnek párolt zöldségeket vagy burgonyapürét szoktunk mellé készíteni. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon könnyű az elkészítése és igen finom! Mi általában egy jércét készítünk fejenként, de más szárnyashússal is készíthető, akkor kb. 300 g húst ajánlanék fejenként.

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...