Rozmaringos-fokhagymás jérce boros mártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 15% Zsír
A húshoz
-
1600g csirke2339 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
100g csirke alaplé7 kcal
A mártáshoz
-
50g tej28 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
Összesen
2611
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 205.7 g
Zsír
-
Összesen 181.1 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 816 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3365.9 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 203 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 229 mg
-
Foszfor 1635 mg
-
Nátrium 1111 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 787.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 446 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 74 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 656 mg
-
Retinol - A vitamin: 446 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
2611
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 411.4 g
Zsír
-
Összesen 362.1 g
-
Telített zsírsav 99 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 159 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 74 g
-
Koleszterin 1632 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6731.8 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 323 mg
-
Kálcium 407 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 457 mg
-
Foszfor 3270 mg
-
Nátrium 2223 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 1574.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 893 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 149 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 1312 mg
-
Retinol - A vitamin: 892 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
5223
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 179.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 41.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
139
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A húshoz
- Előmelegítjük a sütőt 200 C-ra. Megmossuk a húst, és egy tűzálló edénybe tesszük. A fél citromot tovább felezzük (egy negyed citrom kerül egy madárba).
- A madarak belsejébe nyomjuk a citromokat és a rozmaringot. A húst bekenjük az olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A fokhagymákat a hús mellé rakjuk. Betesszük 25 percre sülni.
- A csirke alaplevet összekeverjük a fehérborral, és a húsra öntjük. Levesszük a sütő hőfokát 180 C-ra, majd további 35 percig sütjük, és közben kb. háromszor locsolgatjuk a levével.
- A tejet a liszttel csomómentesre keverjük. Ha megsültek a madaraink, akkor elkészítjük a mártást: egy kis lábasba öntjük ki a hús alól a boros levet, és feltesszük főzni pár percre, és egyben be is habarjuk a lisztes tejjel.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 721
- Feltöltés dátuma: 2014. március 28.
Ajánló
Köretnek párolt zöldségeket vagy burgonyapürét szoktunk mellé készíteni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon könnyű az elkészítése és igen finom! Mi általában egy jércét készítünk fejenként, de más szárnyashússal is készíthető, akkor kb. 300 g húst ajánlanék fejenként.